Petek, 5. marec 2021, 07:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.1.2018

Vremenska napoved - 14. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 14. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 14. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.1.2018Popoldne bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo tudi po nižinah rahel dež v glavnem prešel v rahel sneg. Količina padavin bo majhna. Na Primorskem bo tudi nekaj sonca. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, v Vipavski dolini rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 9 °C.
Jutri bo na Primorskem v glavnem jasno. Drugje bo v začetku še pretežno oblačno, popoldne se bodo oblaki trgali. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do -1, na Primorskem do 1, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo na vzhodnem delu države še delno jasno. Drugje se bo od zahoda znova nebo pooblačilo. Zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Po nižinah v notranjosti bo v začetku rahlo snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V sredo bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo do večera ponehale.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. januarja 2018

V četrtek bo nad južno Evropo prehodno nastalo območje visokega zračnega pritiska, ob koncu tedna pa bo obsežno ciklonsko območje iznad Atlantika seglo tudi nad Sredozemlje. V začetku novega tedna se bo pomaknilo nad vzhodno Evropo, k nam bo s severnimi vetrovi dotekal hladnejši in bolj suh zrak.

V četrtek se bo prehodno delno ranebo zjasnilo. V petek se bo verjetnost padavin ponovno povečala. Po nižinah bo v začetku deževalo, v soboto pa bo v glavnem snežilo. V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in vse bolj mrzlo vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana zmerno oblačno. Drugje bo oblačno. Ponekod na Madžarskem, v vzhodni Avstriji in na Hrvaškem bodo občasno manjše padavine, po nižinah v glavnem kot rahel sneg. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas v glavnem jasno, drugje bo v začetku pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.


Jutri bo v začetku oblačno in ponekod megleno, v glavnem brez padavin bo. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. januar:
14.1.1941
Jutro je bilo ob jasni noči in snežni odeji zelo mrzlo. V Slovenj Gradcu je bila najnižja temperatura minus 29,7 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 28,0 stopinj C, v Kočevju minus 25,4 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju minus 25,0 stopinj C in v Celju minus 21,8 stopinj C.

14.1.1968
V visokogorju se je od zahoda zelo hitro ogrelo. Še večji temperaturni skok je bil zabeležen v krajih z zelo močnim jutranjim mrazom, kjer je veter razpihal jezero hladnega zraka. Na Kredarici je bilo ob 7. uri zjutraj še minus 15,8 stopinj C, čez 14 ur so namerili minus 2,3 stopinj C. V Babnem Polju se je v pretekli noči še ohladilo do minus 34,2 stopinj C, ob 21. uri zvečer tega dne pa je bilo le še minus 3,4 stopinj C; v Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura povzpela z minus 30,0 stopinj C na 0,2 stopinj C, v Kočevju z minus 28,6 stopinj C na 0,5 stopinj C in v Šmarju-Sapu z minus 26,8 stopinj C na minus 2,8 stopinj C.

14.1.1987
Preko noči in zjutraj je začelo snežiti, do jutra naslednjega dne je v zahodnem delu Slovenije zapadlo v glavnem med 20 in 50 centimetrov snega. Od 7. ure zjutraj tega do 7. ure naslednjega dne je v Stari Fužini zapadlo 75 centimetrov, na Vrhniki in v Bovcu 47 centimetrov ter v Lescah 44 centimetrov snega. Snežilo je tudi v Slovenski Istri, do jutra je v Kubedu zapadlo 15 centimetrov, v Koštaboni 10 centimetrov, v Portorožu (Beli Križ) in Seči pa 8 centimetrov snega. Medtem ko je po nižinah v notranjosti vztrajal mraz in se v glavnem ni ogrelo nad minus 10 stopinj C, je bilo v višinah ob vetru iz južnih smeri topleje; na Voglu so ob 14. uri izmerili minus 2,8 stopinj C in na Kredarici minus 6,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Debeli Rtič | hike.uno