Petek, 5. marec 2021, 07:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.1.2018

Vremenska napoved - 13. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 13. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 13. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.1.2018Danes bo v glavnem oblačno. Zlasti v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 600 m. Količina padavin bo majhna. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na Primorskem bo občasno delno jasno, pihala bo rahla do zmerna burja, ki bo popoldne slabela . Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo na Primorskem delno jasno. Drugje bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, v Vipavski dolini rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, drugje bo večji del dneva še pretežno oblačno, proti večeru se bodo oblaki trgali.
V torek se bo od zahoda znova nebo pooblačilo. Zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Po nižinah v notranjosti bo v začetku rahlo snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Zlasti v višjih legah bo zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. januarja 2018

V sredo bo v začetku na vreme pri nas vplivala vremenska motnja. V četrtek bo zračni tlak nad južno Evropo prehodno porastel, ob koncu tedna pa bo obsežno ciklonsko območje iznad Atlantika seglo tudi nad Sredozemlje in se v začetku novega tedna pomaknilo nad vzhodno Evropo.

V sredo bo pretežno oblačno, tu in tam bo po nižinah rahlo deževalo. V četrtek se bo prehodno delno ranebo zjasnilo, ob koncu tedna pa se bo verjetnost padavin ponovno povečala. Po nižinah bo v glavnem deževalo. V ponedeljek bo predvidoma suho vreme.


Sosednje pokrajine
V Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo oblačno. Ponekod na Madžarskem, v vzhodni Avstriji in na Hrvaškem bodo občasno manjše padavine, po nižinah v začetku v glavnem rahel dež, preko noči in jutri pa rahel sneg. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno. Zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.


Jutri bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. januar:
13.1.1968
Zlasti v jugozahodni Sloveniji je bilo jutro izjemno mrzlo, drugje je nočno ohlajanje v glavnem motil veter. V Babnem Polju je bil z minus 34,5 stopinj C izenačen absolutni rekord postaje, v Ambrusu na Dolenjskem so izmerili minus 31,0 stopinj C, v Kočevju se je ohladilo do minus 29,2 stopinj C, v Postojni in Šmarju-Sapu do minus 26,4 stopinj C, v Ratečah do minus 24,8 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani minus 20,8 stopinj C in v Vipolžah v Goriških brdih do minus 13,0 stopinj C.

13.1.1987
Noč je bila deloma jasna, zaradi mrzle zračne mase in sveže snežne odeje pa je v veliko krajih po nižinah temperatura padla pod minus 20 stopinj C. Čez dan je bilo oblačno in neobičajno mrzlo. V Blagušu v Slovenskih goricah je bila najnižja nočna temperatura minus 29,1 stopinj C, ob 14.uri pa je bilo minus 14,4 stopinj C; v Murski Soboti je bila najnižja temperatura minus 26,9 stopinj C, ob 14. uri je bilo prav tako le minus 14,4 stopinj C, na Pragerskem je bil minimum minus 26,5 stopinj C in ob 14. uri minus 13,4 stopinj C in v Volčjem Potoku pri Kamniku minimum minus 25,0 stopinj C in ob 14. uri minus 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Tipasa | hike.uno