Petek, 5. marec 2021, 07:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.1.2018

Vremenska napoved - 12. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 12. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 12. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.1.2018Popoldne bo oblačnost od vzhoda naraščala, zlasti v vzhodnih in jugovzhodnih krajih bo pričelo rahlo deževati. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem pa bo ob precej jasnem vremenu pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo oblačno. Zlasti v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 400 m. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na Primorskem bo občasno deloma jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, v alpskih dolinah do -3, ob morju 7, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno. Zlasti v vzhodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo deloma jasno, burja bo počasi slabela.
V ponedeljek bo na Primorskem jasno, tudi v notranjosti Slovenije se bo sredi dneva in popoldne oblačnost trgala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. januarja 2018

V torek se nam bo od zahoda približala oslabljena vremenska motnja in predvidoma vplivala na vreme pri nas še v sredo. V četrtek bo zračni tlak nad južno Evropo prehodno porastel, ob koncu tedna pa bo obsežno ciklonsko območje iznad Atlantika seglo tudi nad Sredozemlje.

V torek bo zapihal jugozahodnik, zlasti na Primorskem in Notranjskem bodo občasno manjše padavine, v začetku marsikje kot rahel sneg. Tudi v sredo bo pretežno oblačno, tu in tam bo po nižinah rahlo deževalo. V četrtek se bo prehodno delno ranebo zjasnilo, ob koncu tedna pa se bo verjetnost padavin ponovno povečala.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo v Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo oblačno. Ponekod na Madžarskem, v vzhodni Avstriji in na Hrvaškem bodo občasno manjše padavine, po nižinah v glavnem rahel dež. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo na območju Julijskih Alp in Karavank dopoldne še delno jasno, sicer bo pretežno oblačno. Popoldne bo na Pohorju občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.


Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod tudi megleno. Zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. januar:
12.1.1976
V višinah je pihal močan in topel zahodni do severozahodni veter, ki je v nekaterih krajih kot fen segel v nižine in doline ter pognal temperaturo k višku - v nekaterih krajih na severnem delu države in severovzhodu je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. Na Mestnem Vrhu pri Ptuju se je ogrelo do 17,1 stopinj C, v Velenju do 17,0 stopinj C, na Pragerskem do 16,8 stopinj C, v Ravnah na Koroškem in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do 15,5 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem do 13,7 stopinj C.

12.1.1987
Zlasti v vzhodnem delu Slovenije so zjutraj namerili neobičajno veliko višino novega snega. Na Strojni na Koroškem je v enem dnevu zapadlo 59 centimetrov, v Radljah ob Dravi 43 centimetrov, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici 33 centimetrov, na Žusmu 32 centimetrov, v Veržeju 31 centimetrov in v Gornji Radgoni 30 centimetrov snega.

12.1.2007
V višinah je pihal orkanski severozahodnik, ki je v Ljubljansko kotlino segel kot karavanški fen. V Ljubljani je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev na sedanji lokaciji leta 1948 - ogrelo se je do 15,8 stopinj C. Tudi v nekaterih krajih drugje je bilo za mesec januar neobičajno toplo; v Metliki se je živo srebro povzpelo do 18,0 stopinj C, v Preddvoru in na Letališču Brnik do 15,1 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Branford | hiking