Torek, 2. marec 2021, 14:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.1.2018

Vremenska napoved - 11. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 11. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 11. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2018Popoldne bo pretežno oblačno. Ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo delno jasno, pihala bo rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo oblačno, zlasti na vzhodem delu države bo občasno rahlo deževalo. Meja sneženja bo nad približno 500 m nadmorske višine. Na Primorskem bo oblačnosti manj, pihala bo rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, na severozahodu do -3, ob morju približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo oblačno. Zlasti v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno rahle padavine, po nižinah bo v soboto rahlo deževalo, v nedeljo pa rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja, ki bo v nedeljo postopno ponehala, tam bodo tudi obdobja jasnega vremena.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. januarja 2018

V ponedeljek bo anticiklon slabel, v torek se nam bo od severozahoda približala vremenska motnja in predvidoma v sredo prešla naše kraje. V četrtek se bo obsežen ciklon zadrževal severno od slovenskih krajev. Predvidoma v petek in konec tedna pa bo vplival na vreme pri nas.

V ponedeljek bo suho, oblačnost se bo trgala. V torek bo zapihal jugozahodnik, oblačnost se bo od zahoda znova povečala. V sredo bodo občasne padavine. Predvidoma bolj jasno bo v četrtek. V nadaljevanju tedna se bo verjetnost za padavine povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno. Zlasti ponekod na Hrvaškem bodo občasno manjše padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo v Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo oblačno. Ponekod na Madžarskem, v vzhodni Avstriji in na Hrvaškem bodo občasno rahle padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo dopoldne v visokogorju in ponekod v sredogorju delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nižje bo v glavnem oblačno in ponekod tudi megleno. Večinoma suho bo. Prevladoval bo šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.


Jutri zjutraj bo v sredogorju in visokogorju v glavnem jasno. Nižje bo oblačno in ponekod tudi megleno. Popoldne se bo oblačnost povečala, vendar bo vrh oblačnosti nad vrhovi. Popoldne bo v hribih na vzhodnem delu države Slovenije občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.1.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.1.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ghar al Milh | hike