Petek, 5. marec 2021, 07:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.1.2018

Vremenska napoved - 10. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 10. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 10. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.1.2018Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo delno jasno, dopoldne bo začela pihati rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na severozahodu do -4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo oblačno. Zlasti v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno rahle padavine, po nižinah kot rahel dež. Na Primorskem bo pihala rahla burja, tam bodo obdobja jasnega vremena.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. januarja 2018
V nedeljo bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Z vzhodnimi vetrovi bo k nam pritekal še nekoliko hladnejši zrak. V ponedeljek bo ta anticiklon slabel, v torek se nam bo od zahoda približala vremenska motnja in predvidoma v noči iz torka na sredo prešla naše kraje. Po sredi pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv.

V nedeljo bo večinoma oblačno in v glavnem brez padavin vreme, nekaj sonca bo na zahodnem delu države. V ponedeljek bo verjetno nekaj sonca tudi drugje po Sloveniji. Od torka dalje pa bodo padavine verjetnejše. Mrzlo ne bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku oblačno, vzhodno od Slovenije bo dopoldne še deževalo. Čez dan se bodo oblaki počasi začeli trgati.
Jutri bo v Furlaniji-Julijski krajini ter ob severnem delu Jadrana delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno. Ponekod na Madžarskem, v vzhodni Avstriji in na Hrvaškem bodo občasno manjše padavine. Ob severnem delu Jadrana bo čez dan začela pihati rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo jasnilo zlasti v visokogorju, popoldne tudi ponekod v sredogorju. Ponekod zlasti v nižjih legah pa bo ostalo bolj oblačno. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri.

Jutri bo dopoldne v visokogorju delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, oblaki bodo visoko nad vrhovi. Nižje bo v glavnem oblačno, le v zahodnih Julijcih in zahodnih Karavankah bo oblačnosti nekoliko manj. Popoldne se bo vrh oblačnosti počasi dvigal. Večinoma suho bo. Prevladoval bo šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. januar:
10.1.1992
Predvsem na vzhodnem delu države je bilo jutro neobičajno toplo za sredino zime. V Novem mestu so ob 7. uri zjutraj namerili 10,2 stopinj C, v Celju je bilo 9,6 stopinj C, v Murski Soboti 9,1 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju pa 8,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fernando de N. | hike bing