Petek, 5. marec 2021, 08:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.1.2018

Vremenska napoved - 1. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 1. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.1.2018Popoldne bo oblačno. Padavine bodo od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo počasi spuščala, razen na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji se bo v glavnem spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja, jugo ob morju bo ponehal šele proti večeru. Hladilo se bo.
Preko noči bodo padavine od zahoda ponehale, najkasneje v jutranjih urah na severovzhodu. Tudi severovzhodnik bo ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 2, ob morju 6 °C.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, ponekod po kotlinah lahko tudi megleno. Popoldne se bo od zahoda prehodno nebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Zapihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zvečer in v noči iz srede na četrtek bo prehodno deževalo, nad približno 700 m snežilo. V četrtek bo dopoldne delno jasno, potem zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. januarja 2018

Od petka do nedelje bo nad večjim delom Evrope območje nizkega zračnega tlaka, v višinah pa bo nad našimi kraji prevladoval vlažen jugozahodni veter. V ponedeljek bomo prehodno pod vplivom šibkega anticiklona, potem ponovno kaže na bolj spremenljivo vremensko situacijo.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj jasnine bo zlasti v severovzhodnih krajih. Ponekod na zahodnem delu države bo možna kakšna kaplja dežja. Od nedelje dalje bodo padavine ponovno verjetnejše, le v ponedeljek bo v glavnem brez padavin. Mraza ne bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, dež bo od zahoda zajel večino sosednjih pokrajin. Meja sneženja se bo v sosednjih pokrajinah Avstrije spustila do nižin. Ob Jadranu bo pihal jugo, zvečer bo prehodno zapihala burja in hitro oslabela.
Jutri v prvem delu dneva bodo padavine postopno ponehale tudi v notranjosti Hrvaške ter na Madžarskem. V krajih zahodno od nas se bo delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem, ki se bo čez dan iznad zahodnega dela slovenskih gora razširilo proti vzhodu. V prvem delu dneva bo pihal zmeren do močan veter zahodnih smeri, popoldne bo zapihal šibak do zmeren veter severne do severovzhodne smeri. Popoldne bo temperatura na 1500 m približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo od zahoda nebo zjasnilo. Pihal bo zmeren do močan severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. januar:
1.1.1969
V notranjosti države se je novo leto pričelo z zelo mrzlim vremenom. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo zjutraj minus 24,5 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so namerili minus 24,3 stopinj C, v Celju minus 24,0 stopinj C ter v Žireh in Radovljici minus 22,0 stopinj C. Čez dan je navkljub deloma sončnemu vremenu temperatura ostala globoko pod ničlo; na Letališču Brnik se je ogrelo le do minus 9,4 stopinj C, na Bizeljskem do minus 9,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 8,5 stopinj C in v Celju do minus 7,2 stopinj C.

1.1.1977
Veter južne do zahodne smeri, ki je v nekaterih krajih v nižjih legah zapihal prejšnji dan, je po vseh kotlinah razpihal mrzel zrak, zato je bila v nekaterih krajih na severovzhodu otoplitev izjemno velika. V Murski Soboti je bilo v pretekli noči še do minus 20,7 stopinj C, popoldne pa se je ogrelo do 8,2 stopinj C! Velik temperaturni skok je bil na primer zabeležen tudi v Blagušu v Slovenskih goricah, kjer se je temperatura dvignila z minus 16,9 stopinj C na 8,4 stopinj C. Močna odjuga je v veliko krajih pobrala precej snega, v Kočevju se je z jutranjih 36 centimetrov stanjšala na 12 centimetrov zjutraj naslednjega dne, v Postojni s 35 centimetrov na 17 centimetrov, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore z 32 centimetrov na 11 centimetrov, v Staršah pri Mariboru pa je pobralo vseh 18 centimetrov snega.

1.1.1979
Vstop v novo leto se je začel z izrazito spremembo vremena. Val zelo mrzlega, polarnega zraka je v drugi polovici dneva od severa dosegel Slovenijo. Ob obilenem in hitrem padcu temperature je v večjem delu države padlo nekaj snega, v nekaterih krajih na južnem delu države Slovenije nad 20 centimetrov. Na Kredarici je bila ob 14. uri temperatura še minus 5,4 stopinj C, ob 21. uri so namerili le še minus 18,6 stopinj C, do jutra naslednjega dne pa je temperatura padla do minus 27,8 stopinj C. Na Krvavcu je temperatura s popoldanskih minus 1,8 stopinj C padla na minus 20,5 stopinj C zjutraj naslednjega dne, na Kumu z 1,2 stopinj C na minus 17,0 stopinj C, v Babnem Polju s 7,7 stopinj C na minus 20,3 stopinj C in v Ambrusu na Dolenjskem z 11,7 stopinj C na minus 17,0 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Frigg | mountaineering