Ponedeljek, 28. september 2020, 23:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.8.2017

Vremenska napoved - 9. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 9. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.8.2017Popoldne bo jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo posamezne plohe, zlasti v severozahodnih in severnih krajih tudi kakšna nevihta. Pihal bo južni do jugovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 35 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v začetku se bodo nevihte pojavljale zlasti v severozahodnih krajih, popoldne in zvečer pa tudi ponekod drugje. Pihal bo južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 20, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 35, na vzhodnem delu države do 37 stopinj Celzija.

Opozorilo: V večjem delu Primorske je še vedno velika požarna ogroženost. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo danes in jutri velika toplotna obremenitev.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma nevihte, bodo zajele zahodne in osrednje kraje ter se postopno širile proti vzhodu, kjer pa bo padavin malo. Proti večeru se bo prehodno delno zjasnilo. V soboto bo v začetku oblačno s padavinami, več jih bo v južnih krajih. Osvežilo se bo, pihal bo severnik. Popoldne se bo od zahoda delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. avgusta 2017

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna pričelo slabeti. Od zahoda se bo našim krajem približalo ciklonsko območje z vremensko fronto.

Od nedelje do četrtka bo večinoma jasno vreme, do ponedeljka bodo najvišje dnevne temperature približno 25 stopinj, potem do okrog 30 stopinj Celzija. Proti koncu tedna bo že več oblačnosti, možnost padavin se bo nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, v krajih severno in zahodno od nas bodo bodo občasno krajevne plohe ali nevihte. Ob Jadranu bo začel pihati jugo.
Jutri bo delno jasno, v krajih zahodno in severno od nas pa spremenljivo s krajevnimi padavinami. Ob Jadranu bo pihal šibek jugo.


Gorski svet
Danes se bo v Julijskih in Kamniško- Savinjskih Alpah nebo pooblačilo, občasno bodo možne krajevne plohe ali nevihte. V gorah severovzhodne Slovenije bo še dokaj jasno. V sredogorju bo pihal rahel južni, v visokogorju pa okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa 13 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale nevihte. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa 14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. avgust:
9.8.1955
Zelo sveže avgustovsko jutro v zahodni in južni Sloveniji. V Babnem Polju se je ohladilo do -0,2 stopinj C, v Postojni do 1,9 stopinj C, v Mokronogu do 4,0 stopinj C, v Žireh do 4,2 stopinj C in na Kozini pri Sežani do 4,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rovinj | mangart hike