Ponedeljek, 28. september 2020, 23:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.8.2017

Vremenska napoved - 8. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 8. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.8.2017Popoldne bo v glavnem jasno, v začetku ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji še zmerno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte, ki se bodo v zahodni Sloveniji pojavljale tudi v noči iz srede na četrtek. Ob morju bo pihal jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, na Primorskem približno 22, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: V večjem delu Primorske je še vedno velika požarna ogroženost.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in zelo vroče, zlasti popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Osvežilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. avgusta 2017

V soboto bo na vreme pri nas še vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo iznad Panonske nižine pomikalo proti vzhodu. Od nedelje do četrtka pa bodo naši kraji v glavnem v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v četrtek pričelo slabeti.

V soboto bo v zahodnih krajih jasno, drugje pa pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici države bo deževalo. Sveže bo, pihal bo severnik. Od nedelje do četrtka bo večinoma jasno vreme, do torka bodo najvišje dnevne temperature približno 25 stopinj C, v sredo in četrtek pa bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, le vzhodno od Slovenije bo v začetku več oblačnosti.
Jutri bo jasno, popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte. Ob Jadranu jih ne bo.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo v visokogorju nad približno 2000 m pretežno jasno. Drugje bodo nekatera pobočja in vrhovi do približno 2000 m še v megli ali pa bo pretežno oblačno. Čez dan se bo oblačnost razkrojila, nastali pa bodo kopasti oblaki. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, v začetku v sredogorju še jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa 12 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Nastale bodo krajevne nevihte. Pihal bo zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 23, na višini 2500 metrov pa 14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. avgust:
8.8.1926
Obilno deževje v večjem delu države je povzročilo hude poplave. Do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo preko 100 milimetrov padavin v zadnjih 48 urah. Največ, 236 milimetrov, so jih zabeležili na meteorološki postaji Hrib v Loškem potoku, v Kranjski Gori je padlo 142 milimetrov, v Zgornjih Lokah pri Blagovici 141 milimetrov, v Škofji Loki 131 milimetrov in v Gradišču (sedaj Sveta Trojica) v Slovenskih goricah 126 milimetrov padavin.

8.8.2008
V popoldanskih nevihtah je v nekaterih krajih na območju Ljubljane in Ilirske Bistrice padala za jajce ali celo jabolko debela toča, ki je povzročila veliko gmotno škodo. Ob prehodu hladne fronte je sredi naslednje noči ob morju zapihal zelo močan veter s sunki nad 30 m/s; na Letališču Portorož so izmerili 36 m/s, v Kopru pa 30 m/s.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Misima | photo bing