Ponedeljek, 28. september 2020, 23:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.8.2017

Vremenska napoved - 7. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 7. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.8.2017Na Primorskem bo precej jasno, drugje bo občasno nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, le v vzhodni Sloveniji v prvem delu dneva bolj oblačno s kakšno kapljo dežja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 16, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: V večjem delu Primorske je še vedno velika požarna ogroženost.
V sredo in četrtek bo v glavnem jasno in ponovno bolj vroče. V popoldanskem času bodo nastale posamezne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. avgusta 2017

V petek bo območje Alp in severnega Sredozemlja dosegla dokaj izrazita vremenska motnja, ob koncu tedna pa se bo nad zahodno in srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od ponedeljka naprej bo nad Evropo prevladoval zahodni višinski zračni tok, vremenske motnje bodo predvidoma vplivale zlasti na kraje severno od Alp.

V petek in v začetku še v soboto bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Ohladilo se bo. Od nedelje do srede bo večinoma jasno vreme, dnevne temperature bodo v glavnem med 25 in 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Dež bo ponehal tudi v krajih južno in vzhodno od nas, od zahoda se bo delno ranebo zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri bo jasno, le vzhodno od Slovenije bo dopoldne več oblačnosti z možnostjo rahlega dežja.


Gorski svet
Danes bo v začetku še oblačno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Vrhovi bodo občasno v megli. Pihal bo rahel do zmeren vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa 9 stopinj Celzija.

Jutri bo v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa dokaj jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Pihal bo v glavnem šibak južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa 12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. avgust:
7.8.1971
Popoldne je bilo v veliko krajih med najbolj vročimi v mesecu avgustu v 20. stoletju. V Ljubljani se je ogrelo do 36,5 stopinj C, v Ajdovščini so izmerili 36,0 stopinj C, v Dragonji 35,6 stopinj C, v Lendavi 35,3 stopinj C in v Kočevju 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rio de Janeiro | hike bing