Ponedeljek, 28. september 2020, 23:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.8.2017

Vremenska napoved - 6. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 6. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.8.2017Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V severozahodnih in severnih krajih bodo že možne posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem rahla burja. Pozno popoldne in zvečer bodo nevihte od zahoda zajele večino države. Ob obali bo prehodno zapihal močan severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 33, na Primorskem do 37 stopinj Celzija.
Preko noči bo v notranjosti Slovenije še oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan bo v glavnem jasno. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem dopoldne rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, na Primorskem do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem do približno 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo na Primorskem in ponekod v južni polovici države še velika toplotna obremenitev. Zlasti na Primorskem je tudi velika požarna ogroženost.
V torek bo precej jasno, le na vzhodnem delu države bo občasno nekoliko več oblačnosti. V sredo bo delno jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Spet bo nekoliko bolj vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. avgusta 2017

V začetku bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta bo na Alpah in bo naše kraje predvidoma prešla v petek. Nato se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka, nad naše kraje bo s severnimi zračnimi tokovi pritekal hladnejši zrak.

V četrtek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. V petek nas bo predvidoma prešla hladna fronta s padavinami. Ohladilo se bo. Ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna bo večinoma jasno vreme, dnevne temperature bodo približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V začetku se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale zlasti v krajih severno od nas, popoldne pa postopno tudi drugje. Zvečer bodo ob prehodu fronte zlasti v krajih zahodno in južno od nas možna krajevna neurja. Ob Jadranu bo pihala rahla burja, zvečer pa zlasti ob obali Istre prehodno močan severozahodni veter.
Jutri bo v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas zjutraj in del dopoldneva ponekod še deževalo, drugje se bo nebo zjasnilo. Čez dan bo jasno, ob Jadranu bo pihala burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku ponekod še delno jasno, potem spremenljivo oblačno ter tudi megleno. Že dopoldne in sredi dneva bodo v gorah severne Slovenije nastajale posamezne plohe in nevihte, pozno popoldne in zvečer pa se bodo močne nevihte pojavljale tudi drugje. V sredogorju bo čez dan pihal rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju šibak do zmeren jugozahodni veter. Zvečer bo zapihal okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo, vrhovi bodo občasno v megli. Pihal bo rahel vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. avgust:
6.8.1987
Dan se je v zahodnem delu Slovenije začel z zelo svežim jutrom, v nekaterih krajih v višjih legah se je pojavila celo slana. Na Kredarici (2514 m) so izmerili le minus 4,8 stopinj C, v Babnem Polju -0,5 stopinj C, v Ratečah 1,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici 3,3 stopinj C, v Godnjah na Krasu 4,9 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 5,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chichester | razgled