Ponedeljek, 28. september 2020, 23:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.8.2017

Vremenska napoved - 5. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 5. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.8.2017Popoldne bo v glavnem jasno, nastale bodo posamezne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji lahko nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 36, na Primorskem približno 38 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V začetku se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugje. Zlasti v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zvečer v glavnem zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 26, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32, na južnem delu države Slovenije do 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo še velika toplotna obremenitev, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa le na Primorskem in delu južne Slovenije.
Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, najkasneje na vzhodnem delu države. Čez dan bo v glavnem jasno, na Primorskem bo pihala v glavnem rahla burja. Vročine ne bo. Večinoma jasno bo tudi v torek.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. avgusta 2017

V začetku bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta bo na Alpah in nas bo prešla predvidoma v noči iz četrtka na petek. Za njo se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega taka, pritekal bo hladnejši zrak.

V sredo in četrtek bo v glavnem jasno in vroče, možne bodo krajevne plohe in nevihte. V noči iz četrtka na petek nas bo predvidoma prešla hladna fronta, v petek čez dan bo dež postopno ponehal. Ohladilo se bo. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 stopinj Celzija. Ob koncu tedna bo večinoma jasno vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Alpah spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugje bo v glavnem jasno.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V začetku se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v krajih severno od nas, popoldne pa tudi drugje. Zvečer bodo ob prehodu fronte zlasti v krajih zahodno in južno od nas krajevna neurja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno, v začetku bodo nekatera pobočja lahko v oblakih. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno. Nastale bodo krajevne nevihte. V sredogorju bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 14 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku ponekod še delno jasno, potem spremenljivo oblačno ter tudi megleno. Že dopoldne bodo nastajale plohe in nevihte, pogostejše in nekatere tudi močnejše pa bodo popoldne in zvečer. V sredogorju bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju šibak do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. avgust:
5.8.1987
Zjutraj so na večini meteoroloških postaj izmerili zelo veliko, v veliko krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu avgustu. Največ padavin, 353 milimetrov, so namerili v Plužni pri Bovcu, v Lepeni pri Bovcu je padlo 285 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov, v Novi vasi na Blokah 129 milimetrov, v Poljčanah v Dravinjskih goricah 116 milimetrov in v Celju 103 milimetrov. Pluviograf (zapisovalnik padavin) v Bovcu je zabeležil 275 milimetrov padavin v 6 urah!

5.8.2006
Na Kredarici so zjutraj izmerili 10 centimetrov snega, kar je največ v prvi dekadi meseca avgusta od začetka meritev leta 1955 dalje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Keta | hike