Ponedeljek, 28. september 2020, 23:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.8.2017

Vremenska napoved - 4. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 4. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.8.2017Danes bo precej jasno. Popoldne bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 33 do 40 stopinj Celzija.
Pozno zvečer in v prvi polovici noči bodo zlasti v severovzhodni Sloveniji krajevne nevihte.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 17 do 23, na Primorskem približno 25, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 36, na Primorskem do 38 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes in jutri bo še velika toplotna obremenitev, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa le na Primorskem in delu južne Slovenije.
V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Zlasti v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zvečer burja. Vročina bo popustila, vroče bo le še na Primorskem.
Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, čez dan bo v glavnem jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Vročine ne bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. avgusta 2017

V začetku bo nad zahodno in srednjo Evropo ciklonsko območje, vremenska fronta bo na Alpah in nas bo brez večjih padavin prešla predvidoma v četrtek. Za njo se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega taka, pritekal bo hladnejši zrak.

V torek in sredo bo jasno in postopno ponovno bolj vroče, v sredo bodo ob jugozahodnem vetru najvišje dnevne temperature do 33 stopinj C, možne bodo posamezne nevihte. V četrtek in petek bo občasno več oblačnosti, ob koncu tedna pa bo večinoma jasno vreme. Od četrtka naprej bodo najvišje dnevne temperature približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. V Alpah bodo popoldne in zvečer krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč.
Jutri bo v Alpah spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugje bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Proti večeru bo v zahodnih Julijcih ali pa v gorah severne Slovenije možna kakšna vročinska nevihta. Pihal bo v glavnem šibak zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 24, na višini 2500 metrov pa približno 17 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, v začetku bodo nekatera pobočja lahko v oblakih. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno. Nastale bodo krajevne nevihte. V sredogorju bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. avgust:
4.8.1979
Območje približno med Naklim in Črnivcem nad Kamnikom je približno 15. ure zajelo močno neurje s točo, ki je dosegla velikost oreha ali celo kokošjega jajca. Škoda na poljščinah in sadnem drevju je bila velika, v nekaterih krajih je toča razbijala okenska stekla. Veliko škode je povzročil tudi močan veter.

4.8.1988
Čez dan je bilo bistveno hladneje kot prejšnji dan. Ob 14. uri so v Ljubljani namerili 18,6 stopinj C (dan prej 32,2 stopinj C), v Celju 16,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Mariboru 15,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Murski Soboti 15,2 stopinj C (33,2 stopinj C) in na Lisci (943 m) 8,9 stopinj C (27,0 stopinj C).

4.8.2003
Višek dolgotrajne poletne vročine v nekaterih krajih na Primorskem ter eden najtoplejših poletnih dni v zadnjih desetletjih. Na Slapu pri Vipavi se je živo srebro povzpelo do 39,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so izmerili 37,8 stopinj C in v Godnjah na Krasu 36,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lignano | weather bing