Ponedeljek, 28. september 2020, 22:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.8.2017

Vremenska napoved - 31. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 31. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 31. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.8.2017Popoldne bo jasno, pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo na zahodnem delu države pričelo oblačiti. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 34 stopinj Celzija.

Jutri bo v vzhodni polovici države v začetku še občasno jasno. V zahodni in delu osrednje Slovenije se bo nebo pooblačilo. Že zgodaj zjutraj se bodo tam začele pojavljati občasne padavine, deloma nevihte z nalivi, ki se bodo dopoldne postopno širile proti vzhodu. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Ohladilo se bo. V nedeljo kaže v začetku na pretežno oblačno vreme z občasnim dežjem, ki bo sredi dneva od severa postopno ponehal, oblaki se bodo trgali. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. septembra 2017

Od ponedeljka do sobote bodo na vreme pri nas vplivale višinske doline hladnega zraka, ki bodo valovile prek jugovzhodne in srednje Evrope. V prvi polovici prihodnjega tedna se bo pri tleh okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v drugi polovici tedna predvidoma oslabelo. Lega višinskih motenj je še zelo negotova.

Od ponedeljka do četrtka kaže na delno do pretežno jasno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 20 in 25 stopinj Celzija. Verjetnost za padavine je majhna. V petek in soboto se verjetnost za padavine ponovno poveča. Od ponedeljka do srede bodo nad nami prevladovali severni vetrovi, potem kaže, da se bo veter ponovno obračal na jugozahodno smer.Sosednje pokrajine
Danes bo večji del dneva pretežno jasno. Popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije delno pooblačilo, proti večeru bodo tam že možne posamezne plohe ali nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, vzhodno od Slovenije v začetku še delno jasno. Plohe in nevihte se bodo od zahoda postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodnik ob morju jugo.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa bo zlasti na zahodnem delu države nekoliko več oblačnosti. Pihal bo okrepljen zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 15 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Ohladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 31. avgust:
31.8.1995
Poletje se je v nekaterih krajih zaključilo z enim najhladnejših juter v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je ohladilo pod ledišče, izmerili so -0,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo 1,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 1,5 stopinj C, v Ljubljani 5,8 stopinj C, in v Novi Gorici 6,1 stopinj C.

31.8.2003
Na severozahodu je ponovno močno deževalo, vendar tokrat nalivi niso bili tako intenzivni kot pred dvema dnevoma. V Ratečah je v 12 urah padlo 124 milimetrov, na Predelu 122 milimetrov, v Logu pod Mangartom 99 milimetrov in v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami 82 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Lincoln | forum