Torek, 29. september 2020, 00:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.8.2017

Vremenska napoved - 28. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 28. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 28. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.8.2017Popoldne bo postopno spremenljivo oblačno, od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo razširile nad večji del Slovenije in zvečer postopno ponehale. Zlasti na zahodnem delu države je možna tudi kakšna močnejša nevihta. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zvečer bo na Primorskem zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na Primorskem do približno 31 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki bo čez dan ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ponekod v Vipavski dolini in ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do približno 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo pretežno jasno in ponovno bolj vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. septembra 2017

V petek bo nad severnim Sredozemljem, srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta bo naše kraje od zahoda predvidoma dosegla v soboto. Za njo bo k nam dotekal hladnejši zrak, prehodno bo nad srednjo Evropo nastal šibak anticiklon. Razvoj vremena po nedelji je še negotov.

V petek bo v vzhodni polovici države še dokaj jasno, zapihal bo jugozahodni veter. Na zahodnem delu države bo že bolj oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. V soboto in nedeljo bo najverjetneje spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo padavine, pogostejše in izrazitejše v zahodni in deloma v osrednjem delu Slovenije. Ohladilo se bo. Od ponedeljka do srede bo vreme še nestanovitno.Sosednje pokrajine
Danes se bo nebo pooblačilo, v krajih južno od nas bo v začetku še nekaj sonca. Od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo postopno razširile nad večino sosednjih krajev. Ob severnem delu Jadrana bo proti večeru zapihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo jasno. V Kvarnerju in v Tržaškem zalivu bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku ponekod še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno, občasno megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo verjetnejše in pogostejše popoldne. Pihal bo rahel severni do jugovzhodni veter, proti večeru pa bo zapihal severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 11 do 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. avgust:
28.8.1969
Na Kredarici (2514 m) je sneženje, ki se je začelo 25. avgusta, ponehalo. Zjutraj so izmerili 30 centimetrov debelo snežno odejo, kar je največ v mesecu avgustu od začetka meritev leta 1955.

28.8.1992
Tik pred koncem meteorološkega poletja je huda vročina dosegla še en vrhunec, še posebej vroče je bilo na vzhodnem delu države. V Murski Soboti so glede na letni čas izmerili zares izjemnih 37,0 stopinj C, v Metliki 36,5 stopinj C, v Mariboru 35,7 stopinj C, v Celju 35,2 stopinj C, v Ljubljani 34,3 stopinj C in v Ratečah 30,7 stopinj C.

28.8.1995
Popoldne je bilo deževno in zelo sveže za konec meseca avgusta. V Ljubljani in Novem mestu je bilo ob 15. uri le 9,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 7,7 stopinj C, v Postojni 7,4 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo (1070 m) 4,0 stopinj C ter na Kredarici (2514 m) minus 4,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Irozaki | marmolada bing