Torek, 29. september 2020, 00:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.8.2017

Vremenska napoved - 26. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 26. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 26. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.8.2017Popoldne bo pretežno jasno, v gorskem svetu bo lahko nastala kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 35 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno. Kakšna nevihta bo zvečer možna zlasti v Prekmurju in na Štajerskem. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek se bo nebo pooblačilo. Od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo postopno razširile nad večji del Slovenije in ponehale v noči iz ponedeljka na torek. Zapihal bo severni do severovzhodnik. Vročina bo popustila. V torek bo jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. avgusta do 4. septembra 2017

Od srede naprej bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna oslabelo. Do takrat bo k nam dotekal postopno toplejši zrak. Ob koncu tedna se obeta ohladitev..

V sredo bo precej jasno, jasno bo tudi v četrtek. Od petka dalje je napoved še nekoliko nezanesljiva. Najverjetneje bo malo dežja med petkom in soboto. Nato bo ponovno nekoliko hladneje.Sosednje pokrajine
Sončno bo, na območju Alp bodo popoldne nastale posamezne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastala kopasta oblačnost. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel zahodni ali jugozahodnik, v visokogorju pa zlasti dopoldne lahko tudi šibak severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 13 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastalo nekaj plitvih kopastih oblakov. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. avgust:
26.8.1979
Za konec meseca avgusta je bilo jutro v nekaterih krajih zelo sveže. Na Rakitni se je ohladilo do 0,0 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem so izmerili 1,1 stopinj C, na Mašunu (1027 m) v Snežniškem pogorju 1,3 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 3,5 stopinj C ter v Postojni 4,0 stopinj C.

26.8.2011
V veliko krajih po Sloveniji se je čez dan znova segrelo nad 35 stopinj C. V Metliki so izmerili 37,8 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju, Cerkljah ob Krki in Bizeljskem 37,0 stopinj C, v Ljubljani 36,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 35,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Odienne | flickr hike