Ponedeljek, 28. september 2020, 22:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.8.2017

Vremenska napoved - 21. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 21. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 21. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.8.2017Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti na severnem delu države bo občasno nekaj zmerne oblačnosti. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ponekod drugje pa severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 10, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek se bo nadaljevalo jasno vreme, temperature bodo šle zopet navzgor. Pozno popoldne bo zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. avgusta 2017

Nad južno polovico Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna prehodno nekoliko oslabelo. K nam bo dotekal razmeroma suh in vse toplejši zrak.

Večinoma bo jasno vreme, več dnevne oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Slovenije. Postopno bo ponovno vroče, čez dan bodo najvišje temperature temperature se bodo dvignile nad 30 stopinj Celzija. Zlasti v gorskem svetu kaže na povečano verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, nekaj zmerne oblačnosti bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo v glavnem jasno, nekaj zmerne oblačnosti bo v krajih severno od nas. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Burja bo ponehala.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, čez dan pa občasno zmerno oblačno, nekateri najvišji vrhovi bodo lahko v megli. Pihal bo rahel do zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno. Čez dan bo nekaj visoke in kopaste oblačnosti. Pihal bo rahel severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. avgust:
21.8.1982
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih južne in zahodne Slovenije so se zjutraj pojavljali močni nalivi. Največ dežja je padlo na Kočevskem, v Beli krajini in v Spodnji Soški dolini. Na postaji Novi Lazi pri Kočevju je pluviograf v petih urah zabeležil 186 milimetrov, v Črnomlju pa 109 milimetrov padavin. Na Planini pod Mirno goro je dvodnevna vsota padavin znašala 200 milimetrov, v Koprivniku pri Kočevju pa 195 milimetrov. Na padavinskih meteoroloških postajah Kal nad Kanalom in Morsko pri Kanalu je do 7. ure zjutraj padlo 165 milimetrov oziroma 164 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

21.8.1988
Dopoldne so bili na Goriškem ekstremno močni nalivi. Na postaji Kekec nad Novo Gorico je v pol ure padlo 84 milimetrov, v eni uri 141 milimetrov in v treh urah 191 milimetrov padavin! V Novi Gorici je v eni uri padlo 119 milimetrov, v Čepovanu pa 95 milimetrov padavin. Tudi v veliko krajih v zahodni, južni in osrednji Sloveniji je obilno deževalo, do jutra tega ali naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov v enem dnevu! V Trnovem pri Novi Gorici je padlo 232 milimetrov, v Novi Gorici 218 milimetrov, na Gorjušah v Bohinju 211 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 210 milimetrov, na Travi nad dolino Kolpe 146 milimetrov, v Zabičah pri Ilirskih Bistrici 134 milimetrov in v Želimljah, južno od Ljubljane, 120 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ahdid | bivak