Ponedeljek, 28. september 2020, 23:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.8.2017

Vremenska napoved - 2. avgust 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.8.2017Popoldne bo precej jasno. Proti večeru bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nastale vročinske nevihte, nekatere so lahko tudi močnejše. Popoldne bo ponekod zapihal severovzhodni veter, v noči iz srede na četrtek na Primorskem prehodno rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 33 do približno 38 stopinj Celzija.


Jutri bo precej jasno. V hribovitem svetu proti večeru ni izključena kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 18 do 23, na Primorskem približno 25, čez dan bodo najvišje temperature od 33 do 38 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvidoma do začetka prihodnjega tedna bo zlasti sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.
V petek in soboto bo jasno in zelo vroče. V hribovitem svetu bodo popoldne in zvečer nastale vročinske nevihte, ki bodo verjetnejše v soboto.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. avgusta 2017

Nad srednjo in južno Evropo bo v nedeljo še vztrajalo območje enakomernega zračnega tlaka, nad Alpami pa bo vztrajala rahla vremenska fronta. V prvem delu prihodnjega tedna bo nad zahodno Evropo predvidoma nastala izrazita višinska dolina s hladnejšim zrakom in bo sredi tedna vplivala na vreme pri nas. Za njo se bo iznad zahodne Evrope ponovno krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo jasno, zelo vroče in soparno, toplotna obremenitev bo velika. Popoldne in zvečer bodo možne posamezne vročinske nevihte. V začetku prihodnjega tedna bo vročina postopno popustila, v prvi polovici tedna se bo povečala verjetnost padavin. V drugi polovici tedna bodo najvišje dnevne temperature približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo jasno. V Alpah bodo popoldne in zvečer posamezne nevihte.


Gorski svet
Popoldne bo pretežno jasno, nastane lahko kakšna vročinska nevihta. Večinoma šibak zahodni veter bo v sredogorju obrnil v severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 25, na višini 2500 metrov pa približno 16 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno. Popoldne in zvečer je zlasti v Julijcih možna kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na višini 2500 metrov pa približno 15 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. avgust:
2.8.1958
Višek vročinskega vala na Primorskem. V Kortinah pri Črnem Kalu so namerili 36,0 stopinj C, v Kopru se je segrelo do 35,4 stopinj C, v Ajdovščini do 35,3 stopinj C ter v Neblem v Goriških Brdih in v Komnu na Krasu do 35,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Marseille | abc hiker