Torek, 29. september 2020, 00:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.8.2017

Vremenska napoved - 19. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 19. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 19. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.8.2017Popoldne se bo postopno nebo pooblačilo. Krajevne padavine, zlasti plohe in nevihte bodo do noči od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Zapihal bo severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 22, drugje od 25 do 31 stopinj Celzija.
Preko noči bo oblačno s padavinami, zlasti na Primorskem bodo še nevihte s krajevnimi neurji. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja.
Jutri bo na Primorskem jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo v začetku oblačno, dež bo zjutraj ali zgodaj dopoldne ponehal. Čez dan se bo delno zjasnilo, nastale bodo še krajevne plohe. Še bo pihal veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer in preko noči lahko zlasti na Primorskem ob prehodu hladne fronte nastanejo krajevna neurja. Pojavijo se lahko močne nevihte z nalivi in sunki vetra.
V ponedeljek in torek bo večinoma jasno vreme. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo v ponedeljek še pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. avgusta 2017

Nad južno polovico Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja nekoliko oslabelo. K nam bo dotekal postopno toplejši in suh zrak.

Prevladovalo bojasno in postopno ponovno topleje, najvišje temperature bodo od petka dalje približno ali malo nad 30 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek se bo zlasti v gorskem svetu nekoliko povečala možnost popoldanskih ploh ali neviht.


Sosednje pokrajine
V krajih severno in zahodno od nas bodo že dopoldne krajevne plohe in nevihte, popoldne bodo pogostejše. Na Madžarskem in Hrvaškem bo do večera še delno jasno, dež in nevihte bodo ponoči. Ob zahodni obali Istre bodo možna krajevna neurja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, pihala bo rahla do zmerna, pod Velebitom močna burja. Drugje bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo že zjutraj zmerno oblačno. Čez dan se bo oblačnost še povečala. Okoli poldneva se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo potem vse pogostejše. Vrhovi bodo že dopoldne občasno v oblakih, popoldne pa bo marsikje že megleno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni do jugovzhodni veter, po višjih vrhovih pa okrepljen jugozahodni veter. Hladilo se bo, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, padavine bodo ponehale. Ob koncu padavin se bo meja sneženja spustila do približno 2500 m nadmorske višine. Čez dan se bodo oblaki trgali, vendar bodo nekatera pobočja in vrhovi še v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. avgust:
19.8.1964
Po silovitem deževju so ob 7. uri zjutraj na Goriškem in v nekaterih krajih na dinarski pregradi izmerili zelo veliko 24 urno višino padavin. V Opatjem selu je padlo 183 milimetrov, v Biljah pri Novi Gorici 134 milimetrov, v Šempasu 116 milimetrov in v Podkraju 115 milimetrov padavin v enem dnevu.

19.8.1979
Čez dan je predvsem na Pohorju močno deževalo, v 12 urah je v nekaterih krajih padlo več kot 100 milimetrov, v enem dnevu pa celo več kot 150 milimetrov padavin. Na padavinski postaji Glažuta na Pohorju so izmerili 187 milimetrov, pri Mariborski koči 149 milimetrov, na Svetem Duhu na Ostrem Vrhu 141 milimetrov, v Lovrencu na Pohorju 121 milimetrov in v Šentilju v Slovenskih goricah 120 milimetrov padavin.

19.8.1992
Na številnih meteoroloških postajah so izmerili najvišjo temperaturo v vročem poletju 1992; za drugo polovico meseca avgusta je bilo izjemno vroče, v veliko krajih so namerili preko 35 stopinj C! V Metliki se je živo srebro povzpelo do 37,5 stopinj C, v Murski Soboti so izmerili 37,2 stopinj C, v Celju 36,4 stopinj C, v Novem mestu 36,2 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 35,5 stopinj C ter na Kredarici (2514 m) 17,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Modo | video