Torek, 29. september 2020, 00:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.8.2017

Vremenska napoved - 18. avgust 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > avgust > 18. 8. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 18. avgust 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.8.2017Popoldne bo pretežno jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 stopinj Celzija.
Jutri se bo po dokaj jasnem jutru čez dan postopno nebo pooblačilo, predvidoma najkasneje v južnih krajih. Od severozahoda se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, zvečer bodo postopno zajele vso Slovenijo. Zlasti v zahodni Sloveniji bodo krajevno možni močnejši nalivi. Že dopoldne bo v vzhodni in osrednji Sloveniji zapihal severovzhodni veter, popoldne in zvečer pa bo zapihal okrepljen severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, na Primorskem do približno 20, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 22, drugje od 25 do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do nedelje zjutraj bo dež v glavnem ponehal. V nedeljo bo na Primorskem jasno z zmerno burjo, ki bo popoldne slabela. Drugje bo v začetku spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami, popoldne pa se bo ranebo zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter. Ohladilo se bo. V ponedeljek bo zjutraj precej jasno, po nekaterih kotlinah bo zjutraj megla. Čez dan bo v notranjosti Slovenije občasno nekoliko bolj oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. avgusta 2017

Nad večjim delom Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo v drugi polovici tedna ponovno dotekal postopno toplejši zrak.

Prevladovalo bojasno in postopno ponovno topleje, najvišje temperature bodo od četrtka ali petka dalje od 25 do 30 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se bo zlasti v gorskem svetu nekoliko povečala možnost popoldanskih ploh ali neviht.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno in vroče.
Jutri se bo na avstrijskem Koroškem ter na območju Karnijskih Alp že dopoldne nebo pooblačilo, možne bodo prve plohe in nevihte. Čez dan se bo postopno oblačnost povečala tudi drugje v sosednji Italiji ter Avstriji, plohe in nevihte bodo pogostejše. Na Madžarskem in Hrvaškem bo do večera še v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne bo nastalo nekaj kopastih oblakov. Pihal bo rahel južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 stopinj Celzija.

Jutri bo že zjutraj zmerno oblačno. Čez dan se bo oblačnost še povečala. Razen na Pohorju se bodo približno poldneva začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo potem vse pogostejše. Vrhovi bodo že dopoldne občasno v oblakih, popoldne pa bo marsikje že megleno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni do jugovzhodni veter, po višjih vrhovih pa okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva in popoldne od 11 do 16, na višini 2500 metrov pa od 8 do 12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. avgust:
18.8.1961
Dan se je začel z neobičajno hladnim jutrom, še posebej na Notranjskem in Primorskem. V Babnem Polju so izmerili le 0,9 stopinj C, v Postojni se je ohladilo do 1,5 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 4,6 stopinj C, v Čepovanu do 5,3 stopinj C in v Neblem v Goriških Brdih do 6,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Uitenhage | detail bing