Sreda, 18. maj 2022, 12:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.10.2017

Vremenska napoved - 8. oktober 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.10.2017Popoldne bo v glavnem jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 stopinj Celzija.
Jutri v prvem delu dneva bo v glavnem jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek in v torek bo zlasti v jugozahodni Sloveniji nastalo nekaj ploh. Na severovzhodu bo deloma jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno.
V sredo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na Notranjskem in v Posočju bo lahko rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. oktobra 2017

Nad našimi kraji bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, vremenske fronte bodo proti vzhodu potovale severno od Alp. Do petka bo v višinah prevladoval zahodnik, potem severozahodni veter.

Od četrtka naprej bo večinoma v glavnem jasno vreme z meglo po nižinah v jutranjih urah. Čez dan bodo najvišje temperature med 15 in 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo v glavnem jasno, bolj oblačno bo v Alpah in v krajih vzhodno od nas.
Jutri bo v krajih zahodno od nas v glavnem jasno, drugje bo s spremenljivo do pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo pretežno oblačno, baza oblačnosti bo v glavnem nad vrhovi. Popoldne bo v glavnem jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Pihal bo v glavnem šibek severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri v prvem delu dneva bo deloma jasno, popoldne spremenljivo do pretežno oblačno. Pihal bo v glavnem šibek jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. oktober:
8.10.1964
Predvsem v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih v enem dnevu padlo več kot 200 milimetrov padavin. Na številnih meteoroloških postajah so zabeležili največjo 24 urno višino padavin v mesecu oktobru. V Ukancu v zatrepu Bohinjske doline so namerili 281 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 219 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 252 milimetrov, na Planini pod Golico 199 milimetrov, v Logarski Dolini 165 milimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 148 milimetrov in v Naklem 124 milimetrov padavin.

8.10.1980
Izjemno močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, saj je v veliko krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo več kot 400 milimetrov. Tudi drugje je padlo neobičajno veliko padavin. V začetku je bilo ob obilenem jugozahodni veteru neobičajno toplo z mejo sneženja na približno 3000 m, v naslednji noči pa se je močno ohladilo in meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Zjutraj naslednjega dne so največ padavin v preteklih 48 urah izmerili v Plužni pri Bovcu, 526 milimetrov; preko 500 milimetrov so namerili tudi v Lepeni; na Žagi pri Bovcu je padlo 479 milimetrov, v Stari Fužini 359 milimetrov, v Kobaridu 348 milimetrov, v Logarski Dolini 334 milimetrov, v Kamniški Bistrici 251 milimetrov, v Postojni 154 milimetrov, v Kočevju 142 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 136 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nias | alps bing