Sreda, 18. maj 2022, 11:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.10.2017

Vremenska napoved - 5. oktober 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 5. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.10.2017Danes bo vzhodni polovici države še v glavnem jasno, drugje bo oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.
Preko noči se bo dež na zahodnem delu države okrepil in zajel večji del Slovenije.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ob morju bodo zjutraj tudi nevihte. Dopoldne bodo padavine od severa postopno ponehale, delno se bo nebo zjasnilo, popoldne bodo nastale še krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, ob morju približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo delno jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. oktobra 2017

Od ponedeljka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval zahodnik. Proti koncu tedna bo na vreme pri nas predvidoma vplivalo ciklonsko območje s središčem nad Britanskim otočjem, veter se bo v petek predvidoma obračal na jugozahodno smer.

Od ponedeljka do četrtka bo v glavnem brez padavin, vendar zlasti v zahodni polovici države bolj oblačno vreme. V petek in soboto se verjetnost za padavine nekoliko poveča. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas jasno in toplo. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. V Alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v začetku v glavnem oblačno, zlasti v krajih vzhodno in južno od nas bo deževalo. Čez dan bodo padavine ponehale in deloma se bo nebo zjasnilo. V Kvarnerju bo zapihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju ter v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pretežno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in marsikje megleno, v pasu od Julijskih Alp do Snežnika bo občasno deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 9 na zahodnem delu države do 15 stopinj na Pohorju, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno ter tudi megleno s padavinami. Meja sneženja se bo postopno spuščala. Čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne še lahko nastane kakšna ploha, nad približno 1500 m snežna. Pihal bo v glavnem zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. oktober:
5.10.1972
Dan se je v nekaterih krajih v zahodnem delu Slovenije začel z zelo hladnim jutrom. V Ratečah se je temperatura spustila do minus 6,4 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 5,0 stopinj C, v Čepovanu minus 2,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 1,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Acapulco | dolomites bing