Sreda, 18. maj 2022, 11:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.10.2017

Vremenska napoved - 4. oktober 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 4. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.10.2017Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v začetku ponekod v severni in zahodni Sloveniji še pretežno oblačno. V severovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo vzhodni polovici države še jasno, drugje se bo nebo pooblačilo, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, v severni Sloveniji približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bo dež na zahodnem delu države okrepil in zajel vso Slovenijo. V petek bo v začetku oblačno s padavinami, ob morju bodo zjutraj tudi nevihte. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, delno se bo nebo zjasnilo, popoldne bodo nastale še krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V soboto bo delno jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. oktobra 2017

V nedeljo nas bo oplazila oslabljena vremenska fronta, potem pa bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodnik, v petek se bo predvidoma obračal na jugozahodno smer.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, možne bodo manjše krajevne padavine. Od ponedeljka do petka bo suho jesensko vreme, jutra bodo sveža, čez dan bodo najvišje temperature temperature pa bodo približno ali malo nad 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, občasno ponekod zmerno oblačno.
Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas jasno in toplo. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. V Alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes zjutraj bo v glavnem oblačno ali megleno, čez dan se bo zlasti v vzhodnem delu gora in v visokogorju nebo zjasnilo. Tudi drugje se bodo oblaki trgali, vendar bo ostalo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pretežno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in marsikje megleno, v pasu od Julijskih Alp do Snežnika bo občasno deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 9 na zahodnem delu države do 15 stopinj na Pohorju, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. oktober:
4.10.1967
Zelo močan dež na nekaterih območjih zahodne Slovenije. Zjutraj naslednjega dne so na meteorološki postaji Lepena na Bovškem izmerili 260 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 229 milimetrov, v Stari Fužini 220 milimetrov, v Fužinah ob Sori 217 milimetrov, v Kamniški Bistrici 164 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 138 milimetrov padavin v minulih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fažana | webcam site