Sreda, 18. maj 2022, 10:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.10.2017

Vremenska napoved - 31. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 31. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 31. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.10.2017Popoldne bo v večjem delu države pretežno jasno, v Pomurju in na obali pa bo občasno zmerno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do približno 18 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo v začetku precej jasno, nekaj oblačnosti bo lahko ob morju in v Pomurju. Ponekod bo slana, po nekaterih kotlinah bo tudi nekaj megle. Čez dan se bo od severa zmerno nebo pooblačilo, na severovzhodu bo lahko tudi pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, na obali približno 8, čez dan bodo najvišje temperature približno 12, na obali in na Goriškem do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na vzhodnem delu države deloma jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Malo topleje bo. V petek bo v začetku pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. novembra 2017

V soboto bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji pričelo slabeti. Hladna fronta bo v nedeljo dosegla Alpe, pred njo se bo krepil jugozahodnik. V začetku prihodnjega tedna kaže na razvoj ciklona v severnem Sredozemlju, ki bo ob višinski dolini vztrajal nekaj dni. Severno od Alp se bo krepil anticiklon.

V soboto bodo na zahodnem delu države ob bolj oblačnem vremenu že možne manjše padavine, proti vzhodu pa bo še precej jasno in vetrovno. V nedeljo se bo krepil veter južnih smeri. Verjetnost za padavine se v noči na ponedeljek in v ponedeljek poveča po vsej državi, z obratom vetra na severovzhodno smer pa se od torka naprej ponovno zmanjša.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, občasno bo več oblačnosti ob severnem delu Jadrana in na Madžarskem. Jutro bo hladno. Burja v Kvarnerju bo ponehala.
Jutri bo zlasti v sosednji Avstriji in na Madžarskem zmerno od pretežno oblačno, nekaj zmerne oblačnosti bo tudi na območju severnega Jadrana. Drugje bo dokaj jasno.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel, le na Pohorju lahko po vrhovih zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Največ jasnine bo v hribih zahodne Slovenije. V sredogorju bo pihal rahel zahodnik, v visokogorju v glavnem šibak severozahodni veter. Nekoliko se bo ogrelo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 31. oktober:
31.10.1976
Zjutraj so v nekaterih krajih na južnem delu države in jugozahodu Slovenije izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je padlo 137 milimetrov, na Razdrtem 133 milimetrov, v Kubedu 113 milimetrov, v Movražu 110 milimetrov in v Novi vasi na Blokah 100 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shetland N | abc hiker