Sreda, 18. maj 2022, 11:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.10.2017

Vremenska napoved - 25. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 25. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 25. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.10.2017Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno tu in tam lahko tudi pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Proti večeru lahko zlasti na vzhodnem delu države pade kakšna kaplja dežja. Prehodno bo zapihal severnik, na Primorskem v glavnem rahla burja.
V soboto se bo delno zjasnilo, nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. oktobra do 3. novembra 2017
V nedeljo se bo Alpam od severa bližala hladna fronta, ki bo v noči iz nedelje na ponedeljek oslabljena prešla tudi Slovenijo. Za njo se bo nad Alpami okrepil anticiklon in vztrajal do srede. V četrtek in petek se bo višinska dolina hladnega zraka pomaknila nad Sredozemlje, kjer bo zato nastalo ciklonsko območje.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, pihal bo jugozahodnik. Zvečer ali v noči iz nedelje na ponedeljek bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo deževalo. Od ponedeljka do srede bo suho in hladno vreme, zlasti v torek in sredo bo zjutraj marsikje slana. Po nižinah bo tudi nekaj megle. V četrtek in petek kaže na oblačno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo postopno spustila do približno 1200 m nad morjem.


Sosednje pokrajine
Deloma jasno bo z nekaj koprenaste oblačnosti, vzhodno od Slovenije občasno tudi pretežno oblačno.
Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. oktober:
25.10.1964
Dolgotrajno silovito deževje v višje ležečih predelih se je do jutra umirilo, v veliko krajih v zahodni in severni Sloveniji je padlo nad 200 milimetrov padavin v preteklih 48 urah; tudi drugje po Sloveniji je padlo veliko dežja. Močno deževje je skupaj s predhodno namočenimi tlemi povzročilo obsežne poplave v severni polovici Slovenije. V Bovcu je v 48 urah padlo 384 milimetrov, pri Domu na Komni 356 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 290 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 224 milimetrov ter v Kopru 148 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tarempa | alps bing