Sreda, 18. maj 2022, 12:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.10.2017

Vremenska napoved - 24. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 24. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 24. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.10.2017Popoldne bo precej jasno, ponekod v severovzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, ki bo ponehal zvečer in v noči iz torka na sredo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na Primorskem do približno 19 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na vzhodnem delu države tudi pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, na planotah Notranjske in na Kočevskem malo pod 0, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo topleje kot v sredo. V petek bo zmerno, občasno pretežno oblačno. V noči iz petka na soboto bo ob hitrem prehodu hladne fronte občasno rahlo deževalo, hladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. oktobra do 2. novembra 2017
V soboto bo za hladno fronto nad nami prehodno nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že oslabelo. Zvečer ali v noči iz nedelje na ponedeljek nas bo hitro prešla nova oslabljena hladna fronta. Za njo se bo obnovil anticiklon, ki bo sredi tedna ponovno oslabel. Od torka bo k nam ponovno dotekal nekoliko toplejši zrak.

V soboto se bo nebo zjasnilo, ponekod bo pihal severnik. Ohladilo se bo. V nedeljo bo jasno, zvečer ali v noči iz nedelje na ponedeljek bodo ponekod v notranjosti Slovenije prehodno rahle padavine. Od ponedeljka do četrtka bo brez padavin, ob jasnih nočeh bo zlasti v ponedeljek in torek zjutraj slana.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, vzhodno od Slovenije občasno zmerno oblačno. V sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške bo pihal severnik, pod Velebitom pa zmerna do močna burja.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije ter ob Jadranu precej jasno. Drugje bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, ponekod bo po vrhovih in grebenih lahko nekaj oblakov, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa bo občasno zmerno oblačno. Pihal bo močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo zmerno, občasno v vzhodnem delu slovenskih gora pretežno oblačno. Tam bodo nekateri vrhovi lahko občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severnik, v sredogorju pa šibak veter v glavnem zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. oktober:
24.10.1947
Niz zelo hladnih oktobrskih juter se je še nadaljeval. V Celju je bila najnižja temperatura minus 8,2 stopinj C, v Žireh se je ohladilo do minus 7,8 stopinj C, v Stari Fužini do minus 6,7 stopinj C in v Ljubljani do minus 3,7 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj namerili minus 7,0 stopinj C.

24.10.1923


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bisceglie | webcam site