Sreda, 18. maj 2022, 11:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.10.2017

Vremenska napoved - 22. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 22. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 22. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.10.2017Popoldne bo oblačno, padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo. Zlasti v južni Sloveniji bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine približno 1200 m, v noči iz nedelje na ponedeljek pa lahko ponekod tudi pod 1000 m. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine od zahoda postopno ponehale, zjutraj bo le še ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodnem delu države občasno rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo do jutra ponehala.
Jutri dopoldne se bodo oblaki na zahodnem delu države ter ponekod na Gorenjskem trgali. Drugje bo oblačno, ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodnem delu države bo čez dan občasno še možen rahel dež. Zlasti v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo še pihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, ob morju približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Primorskem do približno 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 km/h. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.
V torek in sredo bo zmerno oblačno in suho vreme. Severni veter se bo v torek ponovno nekoliko okrepil in v noči iz torka na sredo ponehal.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. oktobra 2017
Do petka bo nad srednjo Evropo in Alpami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v noči iz petka na soboto prehodno oslabelo ob hitrem prehodu hladne fronte. Prehodno se bo segrelo, po prehodu hladne fronte pa ponovno ohladilo. Nadaljni razvoj vremena je še precej nepredvidljiv. Kaže pa, da bo ponovno hladneje.

V četrtek in petek bo suho in nekoliko toplejše vreme, zjutraj bo po nižinah megla. V noči iz petka na soboto ali v soboto bo verjetno prehodno nekaj dežja, potem pa vsaj en dan suhega vremena. Kako se bo vreme razvijalo naprej, je še vprašanje.


Sosednje pokrajine
Padavine bodo čez dan od zahoda zajele vse sosednje pokrajine. Zlasti ob morju bodo tudi nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodnik, ob Jadranu zmerna do močna burja.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije jasno, drugje pretežno oblačno. V notranjosti Hrvaške ter ponekod na Madžarskem bo občasno deževalo. V Alpah v Avstriji bo precej nizko snežilo. Burja ob severnem delu Jadrana bo dopoldne ponehala.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne se bodo začele pojavljati padavine, ki bodo potem čez dan kar pogoste. V začetku bo lahko tudi kakšna nevihta. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo do večera spustila do nadmorske višine približno 1000 m, v noči iz nedelje na ponedeljek pa lahko ponekod še nižje.. Na višini 1500 metrov bo temperatura zjutraj približno 7, popoldne pa približno 0, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno 3, popoldne pa približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, po vrhovih in grebenih zlasti Kamniško Savinjskih Alp in Karavank pa tudi megleno. Pihal bo zelo močan severnik, ki bo prenašal sneg v zamete. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. oktober:
22.10.1972
Predvsem na Primorskem je bilo jutro glede na letni čas zelo hladno. V Čepovanu se je ohladilo do minus 5,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani in Vipolžah v Goriških brdih so namerili minus 4,0 stopinj C, v Novi Gorici minus 2,5 stopinj C, in v Dragonji -0,9 stopinj C.

22.10.1974
V veliko krajih v sredogorju in visokogorju so zjutraj namerili za mesec oktober neobičajno debelo snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je višina snega znašala 187 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) so ga namerili 49 centimetrov, na Kumu (1218 m), v Podolševi (1247 m) 40 centimetrov in v Zgornjih Poljane na Notranjskem (1030 m) 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sydney | detail bing