Sreda, 18. maj 2022, 11:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.10.2017

Vremenska napoved - 21. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 21. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 21. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.10.2017Popoldne bo na zahodnem delu države zmerno do pretežno oblačno, ponekod lahko rosi. Drugje bo dokaj jasno z nekaj zmerne oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.
Jutri se bo povsod nebo pooblačilo, pogoste padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. Vmes bodo tudi nevihte. Sredi dneva bo zapihal severni do severovzhodnik. Na Primorskem bo pozno popoldne zapihala v glavnem zmerna burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine približno 1200 m. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, na obali do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do ponedeljka zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale. V ponedeljek čez dan se bo na zahodnem delu države počasi jasnilo, na vzhodnem delu države pa bo še precej oblačno. Ponekod bo še pihal severnik, burja pa bo ponehala. V torek kaže na zmerno oblačno in ponekod še vetrovno vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. oktobra 2017
Od srede do konca tedna se bo nad srednjo Evropo in Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo do nedelje, potem pa kaže na prehodno slabitev anticiklona nad našimi kraji.

Od srede do sobote kaže na suho vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 15 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek se verjetnost za padavine nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo na območju severnega Jadrana in Furlanije-Julijske krajine pretežno oblačno, ponekod bo lahko rosilo. Drugje bo v glavnem še jasno, več zmerne oblačnosti bo lahko v krajih severno in vzhodno od nas.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v začetku še nekaj sonca, potem se bo povsod nebo pooblačilo. Padavine bodo čez dan od zahoda zajele vse sosednje pokrajine. Zlasti ob morju bodo tudi nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severni do severovzhodnik, na Jadranu v začetku jugo, popoldne pa zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju na zahodni strani Alpsko-Dinarske pregrade zmerno do pretežno oblačno, drugje bo dokaj jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami . Zapihal bo okrepljen severovzhodnik. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Na višini 1500 metrov bo temperatura zjutraj približno 7, popoldne pa približno 1, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno 3, popoldne pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. oktober:
21.10.1947
Jutro je bilo glede na letni čas neobičajno hladno, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 10 stopinj C! V Celju je bila minimalna temperatura minus 11,4 stopinj C, v Žireh se je shladilo do minus 9,6 stopinj C in v Ljubljani do minus 5,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu je bilo ob 7. uri zjutraj minus 9,8 stopinj C in v Novem mestu minus 7,4 stopinj C.

21.10.2011


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zaton | kamera