Sreda, 18. maj 2022, 11:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.10.2017

Vremenska napoved - 2. oktober 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 2. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.10.2017Popoldne bo precej jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo.
Jutri bo oblačno, pihal bo jugozahodnik. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo že dopoldne rahlo deževalo. Popoldne bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in zvečer od severa ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v prvem delu dneva bo po nižinah megla.
V četrtek bo zapihal jugozahodnik. V vzhodni polovici države bo še jasno, drugje se bo nebo pooblačilo, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. V noči iz četrtka na petek se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in zajele vso Slovenijo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. oktobra 2017

V petek nas bo prešla hladna fronta. Ob koncu tedna bo v višinah pihal severni do severozahodnik, v začetku tedna pa se bo obračal na zahodno do jugozahodno smer.

V petek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo lahko spustila do nadmorske višine približno 1500 m. Od sobote do srede kaže na v glavnem brez padavin vreme, vendar napoved ni zelo zanesljiva. Razmeroma sveže bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, v krajih zahodno od nas se bo proti večeru oblačnost povečala.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti sredi dneva in popoldne bo občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Popoldne se bodo na Bovškem, južno od Bohinjskega grebena in na Javornikih začeli nabirati oblaki. Zjutraj bo veter šibak, čez dan se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bodo v glavnem manjše padavine. Meja sneženja bo na približno 2500 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. oktober:
2.10.1956
V večjem delu države je bilo neobičajno toplo za začetek meseca oktobra, v nekaterih krajih celo najtopleje v zadnjih desetletjih. V Črnomlju je bilo skoraj vročih 29,2 stopinj C, v Mokronogu se je živo srebro ustavilo pri 27,4 stopinj C, v Celju pri 26,7 stopinj C, v Kočevju pri 26,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 25,2 stopinj C.

2.10.2011
Ponovno zelo topel oktobrski dan. V Biljah pri Novi Gorici se je ogrelo na 29,2 stopinj C, v Godnjah na Krasu so izmerili 28,5 stopinj C, v Metliki 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 26,4 stopinj C, v Ljubljani 26,2 stopinj C, v Bohinjski Češnjici 26,0 stopinj C in v Ratečah 24,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Playa Gigante | monte