Sreda, 18. maj 2022, 11:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.10.2017

Vremenska napoved - 12. oktober 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > oktober > 12. 10. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 12. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.10.2017Popoldne bo precej jasno, tudi oblačnost na Primorskem in Notranjskem se bo počasi razkrajala. Ponekod bo pihal zahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. Marsikje po nižinah bo zjutraj in ponekod tudi dopoldne megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, ob morju 12, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, v soboto pa zlasti v osrednji in jugovzhodni Sloveniji nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine približno 1000 m.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. oktobra 2017

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, vremenske fronte bodo proti vzhodu potovale severno od Alp. V višinah se bo ob šibkih vetrovih zadrževal topel in suh zrak. Tako bo vsaj do četrtka, od petka dalje pa je razvoj vremena še nekoliko vprašljiv.

Precej jasno bo, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bodo najvišje temperature približno ali malo nad 20 stopinj Celzija. Možnost za dež se bo nekoliko povečala v petek in soboto, vendar zaenkrat je verjetneje, da bo ostalo suho.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, tudi v krajih zahodno od nas se bo počasi nebo zjasnilo.
Jutri bo povsod precej jasno z jutranjo in deloma dopoldansko meglo po nekaterih nižinah.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijcih in južno od Bohinjskega grebena ter v hribih severne Primorske in Notranjske pretežno oblačno ali megleno, vrh oblačnosti bo na nadmorski višini med 1700 in 2000 m. Drugje bo pretežno jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri, v visokogorju pa šibak severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. oktober:
12.10.1970
Potem, ko je bilo predvsem v notranjosti prejšnja dva dneva neobičajno toplo, je sedaj toplo obdobje doseglo vrhunec tudi na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici je sonce ogrelo zrak na 28,2 stopinj C, v Vedrijanu in Braniku na 28,0 stopinj C ter v Tolminu in Kubedu na 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Boreumdo-ri | antelao