Sreda, 18. maj 2022, 11:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.10.2017

Vremenska napoved - 1. oktober 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 1. oktober 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.10.2017Popoldne bo v glavnem jasno, le ponekod na Gorenjskem bo občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem malo nad 20 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno in v začetku ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo na zahodnem delu države oblačnost povečala. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje popoldne in zvečer. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v prvem delu dneva bo po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. oktobra 2017

V četrtek bo pred naslednjo vremensko fronto zapihal jugozahodni veter, fronta nas bo predvidoma prešla v petek. Za njo bo v višinah zapihal severozahodnik, v torek pa se bo veter znova obračal na jugozahodno smer.

V četrtek bo dokaj jasno, pihal bo jugozahodnik. Nekaj več oblačnosti bo na Primorskem in Notranjskem, kjer bo popoldne občasno rahlo deževalo. V petek bo oblačno s padavinami, od sobote do ponedeljka bo brez padavin, v torek pa bo na zahodnem delu države znova pričelo deževati. Temperature bodo letnemu času primerne.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v krajih severno in zahodno od nas tudi pretežno oblačno. V sosednji Furlaniji bodo krajevne plohe.
Jutri bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo popoldne v krajih zahodno od nas.


Gorski svet
Danes bo zlasti na Pohorju pretežno jasno, drugje pa spremenljivo oblačno in marsikje megleno. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno, čez dan se bodo na Bovškem, južno od Bohinjskega grebena in ponekod v Notranjskih hribih začeli nabirati oblaki. Zjutraj bo veter šibak, čez dan se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. oktober:
1.10.1956
Na Primorskem je bilo vreme bolj poletno kot jesensko in na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura. V Braniku na Vipavskem se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu so izmerili 28,4 stopinj C, v 28,3 stopinj C, v Tolminu in v Komnu na Krasu 27,6 stopinj C in v Ilirski Bistrici 27,2 stopinj C.

1.10.1965
Po rekordno namočenem mesecu septembru, ko je v nekaterih krajih na zahodnem delu države padlo preko 1000 milimetrov padavin, se je začel najbolj sončen in suh mesec oktober 20. stoletja - v nekaterih krajih v vsem mesecu ni padla niti kaplja dežja!

1.10.1993
Čez dan je predvsem v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in Baški dolini zelo močno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so v Vedrijanu izmerili 243 milimetrov padavin v enem dnevu; v Morskem je padlo 206 milimetrov, v Rutu 185 milimetrov, v Plavah 184 milimetrov in na Ligu 174 milimetrov padavin.

1.10.2011
Izjemno, v nekaterih krajih rekordno topel začetek meseca oktobra. V Biljah pri Novi Gorici so z 29,8 stopinj C za las zgrešili vroč dan; v Godnjah na Krasu se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Metliki do 27,5 stopinj C, na Letališču Portorož do 26,8 stopinj C, v Lendavi do 26,6 stopinj C, v Ljubljani in Mariboru do 25,9 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pohang | gora