Nedelja, 23. januar 2022, 00:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.9.2016

Vremenska napoved - 8. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.9.2016Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v jugovzhodni Sloveniji občasno tudi pretežno oblačno. Večinoma suho bo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 26, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bodo možne posamezne kratkotrajne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. septembra 2016

V ponedeljek bodo naši kraji še na obrobju višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, ki bo imelo središče nad južnim Jadranom. Nato se bo nad območjem Alp okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu naslednjega tedna pa se pričakuje prodor hladnega zraka nad zahodno Sredozemlje, pri tem bo naslednjo nedeljo nad severnim Jadranom in našimi kraji nastalo ciklonsko območje.

V ponedeljek bo jasno s popoldansko spremenljivo oblačnostjo. Možne bodo krajevne plohe. Od torka do petka bo večinoma jasno vreme. Večinoma suho bo. Čez dan bodo najvišje temperature nad 25 stopinj Celzija. Za konec naslednjega tedna se bo nebo pooblačilo. V noči iz petka na soboto se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo v soboto čez dan nekoliko okrepile in razširile nad vso Slovenijo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, pod Velebitom pa rahla do zmerna burja.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti na Hrvaškem občasno zmerno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, pod Velebitom pa rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo lahko občasno megleno. Popoldne bo še lahko nastala kakšna ploha. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo lahko občasno megleno.Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. september:
8.9.1958
Dnevni temperaturni hod je bil v veliko krajih izjemno velik - dan se je začel s hladnim jutrom, popoldne pa je bilo vroče. V Kočevju se je ogrelo z jutranjih 2,5 stopinj C na vročih 30,0 stopinj C popoldne, v Celju s 3,8 stopinj C na 29,4 stopinj C, v Črnomlju s 7,3 stopinj C na 33,4 stopinj C, na Bizeljskem s 7,2 stopinj C na 31,7 stopinj C in v Ljubljani s 7,7 stopinj C na 29,3 stopinj C.

8.9.1973
Ponovno neobičajno vroč dan na Primorskem z rekordno visoko septembrsko temperaturo na nekaterih meteoroloških postajah. V Braniku na Vipavskem se je temperatura povzpela do 34,2 stopinj C, v Tolminu, Biljah pri Novi Gorici in Vipolžah v Goriških brdih s 34,0 stopinj C ni bilo dosti manj vroče, v Ajdovščini pa so izmerili 33,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kanin Nos | razgled