Petek, 28. januar 2022, 03:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.9.2016

Vremenska napoved - 6. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 6. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.9.2016Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Najmanj dežja bo v zahodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Do večera bo dež v večjem delu države ponehal, oblaki se bodo trgali. Temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo zlasti v vzhodni polovici države še možna kakšna krajevna ploha. Še bo vetrovno, na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Veter bo slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. septembra 2016

V soboto in nedeljo bodo naši kraji še na obrobju višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, ki bo imelo središče nad južnim Jadranom. Nato se bo nad območjem Alp okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo jasno s popoldansko spremenljivo oblačnostjo. Možne bodo krajevne plohe. Od ponedeljka do četrtka bo večinoma jasno vreme. Čez dan bodo najvišje temperature nad 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana zmerna, pod Velebitom pa močna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno jasno, drugje spremenljivo oblačno. Še bo vetrovno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo na približno 2300 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov približno 1 stopinje Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Več jasnine bo v zahodnih Julijcih. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo popoldne še možna kakšna ploha. Pihal bo zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. september:
6.9.1973
Podobno kot dan prej se je v veliko krajih ponovno ogrelo nad 30 stopinj C, v nekaterih krajih v notranjosti je bila izmerjena najvišja temperatura v mesecu septembru po letu 1950. V Tolminu so namerili 33,5 stopinj C, v Ilirski Bistrici 32,5 stopinj C, v Ljubljani 31,3 stopinj C, v Postojni in Dolenjem Jezeru pri Cerknici 31,2 stopinj C in Volčjem Potoku pri Kamniku 30,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Frigg | hribi