Nedelja, 23. januar 2022, 00:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.9.2016

Vremenska napoved - 4. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.9.2016Popoldne bo razmeroma jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. V notranjosti Slovenije bodo nastale prve nevihte, ki bodo zlasti ob meji z Avstrijo lahko močnejše. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 32 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine, v začetku tudi nevihte, od severa razširile nad vso Slovenijo. Krajevno bodo možni močnejši nalivi.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, več padavin bo na severovzhodu države. Ohladilo se bo, zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Sredi dneva bo dež ponehal. Popoldne se bo od zahoda delno ranebo zjasnilo, nastale bodo še posamezne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, ob morju 20, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: V ponedeljek v prvem delu dneva lahko zlasti na severovzhodu Slovenije močneje narastejo nekateri hudourniki in manjše reke.
V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, od vzhoda se bodo ponovno pričele pojavljati krajevne padavine. Razmeroma hladno bo in vetrovno.
V sredo bo v glavnem jasno in topleje. Še bo pihal severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. septembra 2016

Nad južnim Jadranom in južno Italijo bo še vztrajalo višinsko ciklonsko območje, nad srednjo Evropo in Alpami pa bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka.

Po Sloveniji bo večinoma jasno vreme, veter bo slabel. Temperature se bodo ponovno dvignile malo nad 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana pretežno jasno, drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Na območju Alp bodo popoldne krajevne nevihte.
Jutri bo dopoldne oblačno in deževno, popoldne pa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severni do severovzhodnik, ob Jadranu burja.


Gorski svet
Danes bo dopoldne in delno jasno z zmerno oblačnostjo. Popoldne se bo oblačnost povečala in pojavljati se bodo začele plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, meja sneženja bo nad 2500 metri nad morjem. Sredi dneva se bo delno ranebo zjasnilo, popoldne bodo možne posamezne plohe. Pihal bo zmeren do okrepljen veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. september:
4.9.1962
Neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno toplo popoldne za začetek meseca septembra. V Kostanjevici na Krki so izmerili 32,8 stopinj C, v Novem mestu 32,3 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem 31,3 stopinj C, v Mariboru 31,1 stopinj C, v Ljubljani 30,7 stopinj C in v Sevnem nad Litijo 28,8 stopinj C.

4.9.2006
Vroč dan v vzhodni Sloveniji. V Metliki se je segrelo do 32,4 stopinj C, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 31,0 stopinj C, v Lendavi 30,7 stopinj C, v Velikih Dolencih 30,5 stopinj C, v Celju 30,3 stopinj C in v Kočevju 30,1 stopinj C.

4.9.2009
Predvsem nad goratim delom severne in severozahodne Slovenije so nastajale nevihte z močnejšimi nalivi. V nekaterih krajih je v enem dnevu padlo preko 150 milimetrov padavin. Dežemer v Kranjski Gori je zabeležil 207 milimetrov padavin; v Logu pod Mangartom so jih namerili 204 milimetrov, na Bregu pri Jesenicah 171 milimetrov, na Kredarici 154 milimetrov in v Mislinji 109 milimetrov. V Ratečah je v obilenem dežju v poldrugi uri padlo 67 milimetrov padavin.

4.9.2011
Vroč dan, številne postaje so izmerili najvišjo septembrsko temperaturo od začetka meritev. V Metliki se je segrelo do 34,0 stopinj C, v Ljubljani, Celju in Biljah pri Novi Gorici do 33,2 stopinj C, v Kočevju in Dobličah pri Črnomlju do 32,6 stopinj C, na Letališču Portorož do 32,4 stopinj C, v Postojni do 31,2 stopinj C in v Babnem Polju do 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kira Kira | photo bing