Nedelja, 23. januar 2022, 00:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.9.2016

Vremenska napoved - 30. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.9.2016Popoldne in jutri bo na severnem Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, zlasti v Posočju bo padla kakšna kaplja dežja. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 25, v vzhodni Sloveniji danes še do približno 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo se bo povsod nebo pooblačilo. V nedeljo bo pretežno oblačno, dež se bo od zahoda postopno razširil na vso Slovenijo. Ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Nekoliko ohladilo se bo. V ponedeljek dopoldne bo dež ponehal, popoldne se bodo oblaki trgali. Hladno bo, na Primorskem bo zapihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. oktobra 2016

Nad vzhodno in srednjo Evropo bo v višinah obsežno jedro hladnega in vlažnega zraka. Nad nami bo prevladoval hladen veter severnih smeri.

V torek bo nekaj jasnine na zahodnem delu države, drugje bo pretežno oblačno, v vzhodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo severnik. Od srede dalje pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv. Zagotovo bo hladno in vetrovno, dnevne temperature bodo približno 15 stopinj Celzija. Zaenkrat pa tudi ne kaže na morebitno večjo količino padavin.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana zlasti jutri jugo.


Gorski svet
Danes bo v Julijskih Alpah in v hribih Notranjske pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Manj oblačnosti bo drugje v slovenskih gorah, kjer pa se bodo tudi po višjih vrhovih začeli čez dan nabirati oblaki. Na Bovškem in na območju Snežnika bo popoldne lahko občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo v Julijskih Alpah ter v zahodnih in osrednjih Karavankah in pa v hribih Notranjske pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Drugje bo spremenljivo oblačno, največ jasnega vremena bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Na Bovškem in na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. september:
30.9.1961
Mesec september se je zaključil z zelo toplim in sončnim vremenom in tudi sicer je meseca septembra tega leta prevladovalo lepo in prijetno toplo vreme s pravim babjim poletjem. V Mariboru se je zadnji dan temperatura povzpela do 27,8 stopinj C, v Novem mestu do 27,2 stopinj C, v Murski Soboti in Kopru do 26,6 stopinj C ter v Ljubljani do 24,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vigo | antelao