Nedelja, 23. januar 2022, 01:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.9.2016

Vremenska napoved - 29. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 29. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.9.2016Popoldne bo jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, le v hribovitih zahodnih krajih se bodo začeli nabirati oblaki. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 stopinj Celzija.
Jutri bo v višjih predelih zahodne Slovenije ter občasno ponekod v osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno in zlasti na Bovškem bo padla tudi kakšna dežna kaplja. Drugje bo delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na vzhodnem delu države do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, zlasti v Posočju ter na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Drugje po Sloveniji bo jasno. Še bo pihal jugozahodni veter. V noči iz sobote na nedeljo se bo povsod nebo pooblačilo. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasen dež se bo od zahoda postopno razširil nad vso Slovenijo. Ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. oktobra 2016

Nad srednjo Evropo in Balkanom se bo obnavljala višinska dolina hladnega zraka. Od torka dalje bo postopno nastalo več odcepljenih višinskih jeder, ki bodo povzročale spremenljivo vreme na območju srednje Evrope, Balkana in Jadrana.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, vsaj dopoldne bo občasno še deževalo. Od torka dalje pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv. Zagotovo bo hladneje z dnevnimi temperaturami približno 15 stopinj, pa tudi ne kaže na morebitno večjo količino padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, pihati bo začel jugozahodni veter. Nekaj več oblačnosti bo zlasti sredi dneva in popoldne v Gorskem Kotarju ter na območju Karnijskih in zahodnih Julijskih Alp v sosednji Italiji.
Jutri bo jasno, bolj oblačno pa bo v višjih predelih sosednje Italije in zahodne Hrvaške. Pihal bo jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno, le v južnem predgorju Julijskih Alp in vzdolž grebena Javornikov se bo čez dan oblačnost povečala. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.

Jutri bo v Julijskih Alpah ter v zahodnih in osrednjih Karavankah in pa v hribih Notranjske pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Manj oblačnosti bo drugje v slovenskih gorah, kjer pa se bodo tudi po višjih vrhovih začeli čez dan nabirati oblaki. Na Bovškem bo popoldne lahko občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. september:
29.9.1977
V večjem delu Slovenije je bilo jutro najhladnejše v mesecu septembru v zadnjih desetletjih. V Babnem Polju se je ohladilo celo do minus 7,9 stopinj C, na Rakitni pod Krimom so izmerili minus 6,8 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 3,6 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,5 stopinj C, v Kočevju minus 3,1 stopinj C, v Godnjah na Krasu minus 1,4 stopinj C, v Mariboru minus 1,0 stopinj C in v Ljubljani -0,6 stopinj C. Neobičajno visok je bil tudi zračni tlak, saj je bilo nad večjim delom Evrope izrazito območje visokega zračnega tlaka. V Ljubljani je bil največji tlak, preračunan na morski nivo, 1036 hPa, na Letališču Maribor in v Novem mestu 1035 hPa ter v Portorožu 1031 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Minamidait. | marmolada bing