Nedelja, 23. januar 2022, 01:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.9.2016

Vremenska napoved - 28. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.9.2016Popoldne bo precej jasno, od severa se bo na nebu pojavilo nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, le v hribovitih zahodnih krajih se bo popoldne zmerno nebo pooblačilo. Zjutraj bo po nižinah še nekaj megle, čez dan pa se bo krepil jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, ob morju 15, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo še v glavnem jasno, le v hribovitih zahodnih predelih bo postopno vse več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno.
V soboto bo na zahodnem delu države že padla kakšna kaplja dežja, drugje bo še deloma jasno. Še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. oktobra 2016

V nedeljo in ponedeljek bo na vreme pri nas vplivala vremenska motnja, potem pa se bo nad severno in srednjo Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam pritekal hladnejši zrak.

V nedeljo bo občasno deževalo v večjem delu države, v bližini morja bodo možne tudi nevihte. Padavine se bodo predvidoma nadaljevale tudi v ponedeljek dopoldne, potem pa ponehale. Od torka do petka kaže znova na stabilno vreme s precej sonca in nekaj severnega vetra ter burje na Primorskem. Jutranje temperature bodo približno 5, dnevne pa od 15 do 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno. Popoldne bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas nekaj koprenaste oblačnosti.
Jutri bo v glavnem jasno, pihati bo začel jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo pojavila visoka koprenasta oblačnost. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo v glavnem jasno, le v južnem predgorju Julijskih Alp in vzdolž grebena Javornikov se bo oblačnost povečala. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. september:
28.9.1965
Že tretji dan zapored je v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi obilno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili preko 400 milimetrov padavin v preteklih 96 urah! Pri Domu na Komni je padlo 538 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 513 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 472 milimetrov, v Kobaridu 424 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 407 milimetrov, v Čepovanu 375 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 362 milimetrov in v Biljah pri Novi Gorici 275 milimetrov padavin.

28.9.1989
Neobičajno zgodno močno sneženje v visokogorju. Do jutra je na Kredarici (2514 m) zapadlo 38 centimetrov snega v enem dnevu, zjutraj naslednjega dne ga je bilo skupaj 3/4 metra. Na postaji pod Voglom (1535 m) so zapadli trije centimetri snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Enguanga | vallon