Petek, 28. januar 2022, 04:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.9.2016

Vremenska napoved - 27. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.9.2016Popoldne bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo večinoma jasno vreme. V prvem delu dneva bo ponekod po kotlinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 10, na Primorskem približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo v glavnem jasno, po nekaterih kotlinah bo v prvem delu dneva še megla. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, na zahodnem delu države bo v hribovitih predelih več oblačnosti.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. oktobra do 6. oktobra 2016

Do konca tedna bo nad severnim Sredozemljem in Alpami vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna bo v bližini slovenskih krajev potovala vremenska motnja, potem pa se bo nad večjim delom Evrope znova vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek in soboto bo ob jugozahodni veteru na zahodnem delu države v glavnem oblačno, zlasti v Posočju bo rahlo deževalo, na vzhodnem delu države pa bo jasno in zelo toplo. V nedeljo bo občasno deževalo v večjem delu države, v prihodnjem tednu pa bo predvidoma znova bolj stabilno vreme z nekaj sonca.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v Alpah lahko nastane tudi kakšna ploha.
Jutri bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, nekatera pobočja bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11 na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Jutri zjutraj bo v glavnem jasno, čez dan in popoldne bo več koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. september:
27.9.1926
Po izjemno obilnem deževju je v povodjih Gradaščice in Sore nastopila katastrofalna, stoletna vodna ujma. Do 29. septembra zjutraj je v 72 urah na Sv. Katarini nad Medvodami padlo 363 milimetrov, v Žireh 356 milimetrov, v Ljubljani 239 milimetrov, v Kamniku 173 milimetrov in v Kranju 168 milimetrov padavin. Še več dežja je padlo na jugozahodnem delu države Slovenije in na Tržaškem Krasu. Na Lokvah na Trnovski planoti so namerili 464 milimetrov, v Čepovanu 413 milimetrov in v Godnjah na Krasu 410 milimetrov padavin.

27.9.1959
Neobičajno močno deževje v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in na Trnovski planoti. Zjutraj naslednjega dne so v Neblem izmerili 203 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 175 milimetrov, v Plavah 155 milimetrov in v Morskem 146 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Krk | weather bing