Nedelja, 23. januar 2022, 01:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.9.2016

Vremenska napoved - 26. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.9.2016Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. V četrtek bo začel pihati jugozahodni veter, popoldne se bo ponekod na zahodnem delu države zmerno nebo pooblačilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. septembra do 5. oktobra 2016

Do konca prihodnjega tedna bo nad severnim Sredozemljem in Alpami vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna bo v bližini slovenskih krajev potovala vremenska motnja, potem pa se bo nad večjim delom Evrope znova vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek in soboto bo ob jugozahodni veteru na zahodnem delu države v glavnem oblačno, zlasti v Posočju bo rahlo deževalo, na vzhodnem delu države pa bo jasno in zelo toplo. V nedeljo bo občasno deževalo v večjem delu države, v prihodnjem tednu pa bo predvidoma znova bolj stabilno vreme z nekaj sonca.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v Alpah lahko nastane tudi kakšna ploha.
Jutri bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, nekatera pobočja bodo občasno v oblakih, ni izključena niti kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo v glavnem jasno, čez dan in popoldne bo nastajala kopasta oblačnost. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. september:
26.9.1967
Po svežem jutru se je čez dan izjemno močno segrelo in popoldne je bilo v veliko krajih eno najtoplejših ob koncu meseca septembra v zadnjih 100 letih. V Babnem Polju se je s hladnih 0,9 stopinj C popoldne ogrelo na 25,8 stopinj C, v Ambrusu s 4,6 stopinj C na 29,3 stopinj C, na Letališču Brnik s 4,4 stopinj C na 28,3 stopinj C, v Črnomlju z 8,4 stopinj C na 30,1 stopinj C in v Celju z 8,4 stopinj C na 29,4 stopinj C.

26.9.1959
Neobičajno močno deževje v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in na Trnovski planoti. Zjutraj naslednjega dne so v Neblem izmerili 203 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 175 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 157 milimetrov in v Plavah 155 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zandvoort | abc hiker