Nedelja, 23. januar 2022, 00:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.9.2016

Vremenska napoved - 2. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.9.2016Popoldne bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem približno 30 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju 19, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo dopoldne razmeroma jasno, popoldne pa bo od zahoda oblačnost povečala. V severozahodni Sloveniji se bodo zvečer začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči iz nedelje na ponedeljek razširile proti jugovzhodu.
V ponedeljek bo v začetku oblačno in deževno. Ohladilo se bo, zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Sredi dneva bo dež ponehal, popoldne se bo od zahoda delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. septembra 2016

Od torka do četrtka ali petka bo nad južnim Jadranom in južno Italijo vztrajalo ciklonsko območje, naši kraji pa bodo na njegovem severnem obrobju. Ob koncu tedna se bo od severa nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Od torka do četrtka bo spremenljivo, v južni Sloveniji tudi pretežno oblačno. Tam bo občasno lahko rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen severovzhodnik, na Primorskem pa zmerna burja. Ob koncu tedna bo predvidoma več sonca in tudi temperature se bodo ponovno dvignile malo nad 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Ob severnem delu Jadrana bo precej jasno, drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo.


Gorski svet
Danes bo dopoldne v glavnem jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo razvijala kopasta oblačnost in ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. V sredogorju bo pihal rahel vzhodnik, v visokogorju pa šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Popoldne je možna kakšna krajevna ploha. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. september:
2.9.1956
Prvi od dveh zaporednih neobičajno vročih septembrskih dni, v nekaterih krajih so izmerili najvišjo temperaturo v mesecu septembru od začetka meritev. V Črnomlju se je živo srebro povzpelo do 33,9 stopinj C, v Mokronogu je termometer pokazal 32,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu 31,8 stopinj C, na Šmarni gori 30,4 stopinj C in na Rakitni 28,2 stopinj C.

2.9.1965
Drugi dan zapored je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije zelo močno deževalo. Do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo preko 300 milimetrov padavin v 48 urah. V Ukancu v Bohinju so izmerili 358 milimetrov, v Bovcu 356 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 322 milimetrov (258 milimetrov v enem dnevu!), v Kobaridu 318 milimetrov in v Zgornji Radovni pri Mojstrani 315 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cheju | photo bing