Nedelja, 23. januar 2022, 01:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.9.2016

Vremenska napoved - 17. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.9.2016Popoldne bo v severozahodni in zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in na Primorskem tudi posameznimi nevihtami. Tam bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Drugje bo spremenljivo oblačno, začele bodo nastajati krajevne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23, ob morju ter na vzhodem delu države do 25 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Na jugozahodnem delu države bodo že dopoldne občasno krajevne padavine, deloma plohe, ob morju tudi posamezne nevihte, drugje pa se bodo pojavljale zlasti sredi dneva in popoldne. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno. Rahel dež se bo dopoldne od severovzhoda razširil proti Primorski, kjer bo v glavnem brez padavin. Nekoliko več dežja bo v severovzhodnih krajih. Še malo ohladilo se bo. Proti večeru bo dež ponehal. V torek bo v začetku deloma jasno, v nižinah bo v jutranjih urah nizka oblačnost ali megla. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. septembra 2016

Od srede do petka bodo nad našimi kraji prevladovali zahodni višinski vetrovi, nad osrednjo Evropo bo šibko območje visokega zračnega tlaka. Razvoj vremena ob koncu tedna pa je še precej negotov.

Od srede do petka tedna kaže na jasno in v glavnem brez padavin vreme, le v sredo bo možna kakšna popoldanska ploha. Verjetnost padavin se bo ob koncu tedna ponovno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo zlasti krajevne plohe, ob morju lahko tudi zagrmi. Padavine bodo redkejše v krajih vzhodno od nas.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Vzhodno od Slovenije bo le redko deževalo..


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno. V jutranjih urah se bo dež umikal proti vzhodu, vendar potem bodo nastajale krajevne plohe, nevihte bodo manj verjetne. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bodo plohe v glavnem sredi dneva in popoldne. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 4 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in pogosto megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in na zahodnem delu države posamezne nevihte. V vzhodnem delu slovenskih gora bodo padavine zlasti sredi dneva in popoldne, drugje pa že prej. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2500 m. Pihal bo rahel do zmeren veter v glavnem južne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. september:
17.9.1971
V visokogorju in v nekaterih krajih po nižinah je bilo jutro za mesec september zelo hladno. Na Kredarici je bil z minus 9,8 stopinj C dosežen septembrski rekord, v Babnem Polju so izmerili minus 6,0 stopinj C, v Ratečah in pri Domu na Komni (1520 m) minus 3,7 stopinj C, na Letališču Brnik minus 2,7 stopinj C in v Vipolžah v Goriških brdih 0,5 stopinj C.

17.9.1975
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih zahodne Slovenije je bila zabeležena najvišja temperatura v mesecu septembru v zadnjih desetletjih. V Ilirski Bistrici so izmerili 31,7 stopinj C, v Čepovanu se je ogrelo na 28,5 stopinj C, na Pleši (Nanos, 1258 m) na 27,3 stopinj C in na Kredarici (2514 m) na 18,4 stopinj C.

17.9.1977
Zelo hladno vreme s padavinami, meja sneženja se je čez dan v nekaterih krajih spustila pod 1000 m! Ob 2. uri popoldne je bilo v Novi vasi na Blokah le 1,2 stopinj C, v Postojni 3,0 stopinj C, v Čepovanu 4,3 stopinj C, v Ljubljani 6,2 stopinj C in v Novem mestu 6,4 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bahia Blanca | abc hiker