Nedelja, 23. januar 2022, 01:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.9.2016

Vremenska napoved - 16. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.9.2016Popoldne bo v vzhodni Sloveniji še deloma jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih ter ponekod v osrednjih in južnih krajih bo občasno deževalo, ob morju se bodo začele pojavljati tudi nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 26, na vzhodem delu države do 28 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo padavine z nevihtami od zahoda okrepile in se preko noči prehodno zajele vso Slovenijo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.
Jutri bo na vzhodnem delu države jasno in v glavnem brez padavin. Drugje bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23, ob morju in na vzhodnem delu države do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne, zvečer in v noči iz petka na soboto bodo v zahodni, jugozahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji ob nevihtah krajevno možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi.
V nedeljo bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, le na severovzhodu bo v glavnem brez padavin. V ponedeljek bo oblačno in deževno, več padavin bo na vzhodem delu Slovenije. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. septembra 2016

Od torka do petka bodo nad našimi kraji prevladovali zahodni višinski vetrovi, nad osrednjo Evropo bo šibko območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna bo v Sredozemlju lahko ponovno nastalo ciklonsko območje.

Od torka do petka tedna kaže na v glavnem brez padavin vreme, le občasno bodo možne popoldanske plohe. Verjetnost padavin se bo ob koncu tedna ponovno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca pa bo v krajih vzhodno od nas. V Furlaniji, v Istri in Kvarnerju bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo zvečer krepile in se širile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v Alpah in ob Jadranu spremenljivo oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas pa bo v glavnem jasno. Še bo pihal jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnem delu Savinjskih Alp in na Pohorju deloma jasno, drugje pa oblačno in občasno megleno. Dopoldne bo občasno deževalo zlasti v hribih Notranjske in Julijskih Alpah, od popoldneva dalje pa tudi drugje. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo na Pohorju deloma jasno, drugje pa spremenljivo oblačno in pogosto tudi megleno. Pojavljale se bodo plohe in na zahodnem delu države tudi posamezne nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. september:
16.9.1940
Po silovitem deževju so ob 9. uri dopoldne zlasti na Idrijskem zabeležilo izjemno veliko 24 urno količino padavin. V Idrijski Beli je padlo 258 milimetrov, v Krekovšah 247 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 196 milimetrov in v Idriji 155 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rio Grande | pot