Nedelja, 23. januar 2022, 01:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.9.2016

Vremenska napoved - 15. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 15. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.9.2016Popoldne bo v glavnem jasno. V zahodnih krajih bo postopno že več oblačnosti, možna je kakšna ploha. Zapihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države še v glavnem jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih ter ponekod v osrednjih in južnih krajih bo občasno deževalo, v bližini morja bodo možne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju 20, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25, na vzhodem delu države do 28 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto se bodo padavine, deloma tudi nevihte, prehodno razširile na vso Slovenijo.
V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno, občasno bodo nastajale krajevne plohe. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. septembra 2016

V ponedeljek se bo nad severnim Sredozemljem in Balkanom še zadrževalo ciklonsko območje, od torka naprej pa bodo nad nami pihali severozahodni višinski vetrovi. Vremenske fronte se bodo prek srednje Evrope pomikale proti vzhodu in le deloma vplivale tudi na vreme pri nas.
V ponedeljek bo oblačno z občasnim dežjem. Od torka do konca tedna kaže na v glavnem brez padavin vreme, vendar povsem brez krajevnih ploh verjetno ne bo šlo. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo še v glavnem jasno, le v krajih zahodno od nas se bo nebo pooblačilo, pojavljati se bodo začele krajevne plohe.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo v krajih vzhodno od nas. V Furlaniji Julijski krajini, v Istri in v Kvarnerju bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Pihal bo južni do jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Popoldne in zvečer se bodo na območju zahodnih Julijcev, južno od Bohinjskega grebena in vzdolž Javornikov nabirali oblaki, pade lahko kakšna kaplja dežja. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo v vzhodnem delu Savinjskih Alp in na Pohorju deloma jasno, drugje pa oblačno in občasno megleno. Dež bo najprej zajel območje med Julijci in Snežnikom, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Lahko bo tudi zagrmelo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 15. september:
15.9.1957
Po nočnem sneženju je bilo zjutraj nad približno 1000 m pobeljeno. Na Kredarici je bilo 15 centimetrov snega, pri Erjavčevi koči (1515 m) pod prelazom Vršič so ga namerili 10 centimetrov, na Predelu (1156 m) in v Podolševi (1247 m) 5 centimetrov, v Ratečah (864 m) in pri Koči nad Šumikom na Pohorju (1070 m) 1 centimetrov.

15.9.1988
Na postaji na Voglu (1535 m) so zjutraj izmerili 3 centimetrov, na Krvavcu (1740 m) pa 5 centimetrov snega. V visokogorju je tretji dan zapored močno snežilo, zjutraj naslednjega dne so na Kredarici (2514 m) namerili 95 centimetrov snega!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lamezia Terme | hike