Nedelja, 23. januar 2022, 01:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.9.2016

Vremenska napoved - 14. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.9.2016Popoldne bo v glavnem jasno, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

Jutri bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V zahodnih krajih bo popoldne postopno več oblačnosti, možna bo kakšna kratkotrajna ploha. Popoldne bo zapihal južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih ter ponekod v osrednjih in južnih krajih bo občasno deževalo, ob morju bodo zvečer nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Dež se bo v noči iz petka na soboto razširil na večji del Slovenije. V soboto bo spremenljivo oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. septembra 2016

V nedeljo bodo naši kraji na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, katerega lokacija pa še ni povsem določljiva. V začetku novega tedna naj bi se v višinah vzpostavil zahodni zračni tok, vremenske fronte se bodo prek srednje Evrope pomikale proti vzhodu in deloma vplivale tudi na vreme pri nas.
V nedeljo bo spremenljivo oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Od ponedeljka do petka bo delno jasno, občasno pa tudi pretežno oblačno z manjšimi padavinami. Čez dan bodo najvišje temperature malo nad 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob Jadranu jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe ali nevihte.
Jutri bo jasno, popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije postopno nebo pooblačilo. Zlasti tam bodo krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter južne do jugovzhodne smeri, v visokogorju pa šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno z visoko koprenasto oblačnostjo. Čez dan se bodo razvili plitvi kopasti oblaki. Popoldne in zvečer se bodo na območju zahodnih Julijcev, južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih nabirali oblaki, pade lahko kakšna kaplja dežja. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. september:
14.9.1987
V nekaterih krajih v vzhodnem delu Slovenije se je čez dan segrelo nad 30 stopinj C. V Metliki so izmerili 33,6 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah in Radljah ob Dravi 30,7 stopinj C, v Murski Soboti 30,6 stopinj C in v Kočevju 30,5 stopinj C.

14.9.2011
Neobičajno topel dan, po nižinah se je segrelo do približno 30 stopinj C. V Metliki se je živo srebro povzpelo do 33,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so namerili 31,7 stopinj C, v Novem mestu in Bizeljskem 31,6 stopinj C, v Ljubljani 30,8 stopinj C in v Lescah 29,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Nolloth | formenton