Nedelja, 23. januar 2022, 01:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.9.2016

Vremenska napoved - 13. september 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. september 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.9.2016Popoldne bo pretežno jasno, zlasti nad hribi lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju približno 18, čez dan bodo najvišje temperature pa v glavnem za kakšno stopinjo nižje od današnjih.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo jasno, v zahodnih krajih bo postopno več oblačnosti, možna bo kakšna manjša ploha. Popoldne bo zapihal južni do jugozahodnik. Še bo zelo toplo. V petek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno deževalo, pogosteje na zahodnem delu države. Malo ohladilo se bo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. septembra 2016

V soboto bo nad srednjo Evropo in severnim Balkanom višinska dolina hladnega zraka, ki se bo v nedeljo odcepila nad Balkan ali pa nekoliko zahodneje, nad zahodno in severno Sredozemlje - potek je še precej slabo napovedljiv. Od smeri cepitve bo potem odvisen tudi nadaljnji potek vremena v naslednjem tednu.

V soboto bo spremenljivo oblačno, občasno bo deževalo, vendar ni pričakovati večje količine dežja. ohladilo se bo. Od nedelje dalje je razvoj vremena precej nepredvidljiv. Zagotovo pa bo hladneje kot v teh dneh.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, popoldne bo zlasti v Alpah ter v sosednjih pokrajinah Hrvaške možna kakšna ploha ali nevihta.
Jutri bo jasno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna ploha, nevihte bodo malo verjetne. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter južne do jugovzhodne smeri, v visokogorju pa šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. september:
13.9.1997
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je zvečer in sredi noči neobičajno močno deževalo. V Biljah pri Novi Gorici je v poltretji uri padlo izjemnih 165 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti pa v šestih urah 124 milimetrov padavin. Na padavinski postaji Otlica nad Ajdovščino je 24-urna višina padavin znašala 201 milimetrov, v Šempasu pri Novi Gorici 190 milimetrov in v Hotedršici pri Logatcu ter Voglu v Julijskih Alpah 146 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Marseille | video