Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.7.2016

Vremenska napoved - 6. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 6. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 6. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.7.2016Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Ob morju bo jasno in suho. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, drugje po Sloveniji veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno, zjutraj bo ponekod bo nižinah megla. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 16, ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v petek in soboto bo jasno. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. julija 2016

Od nedelje do srede bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem šibko območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek nas bo oplazila neizrazita vremenska motnja, v sredo in četrtek pa izrazitejša hladna fronta. Nad našimi kraji se bo do srede zadrževal precej topel zrak.

V nedeljo bo jasno in vroče. V ponedeljek bo ponovno več možnosti za krajevne nevihte. V torek bo predvidoma še jasno in suho, od srede do petka pa bo predvidoma deževno. Od nedelje do torka bodo dnevne temperature nad 30 stopinj, od srede do petka pa le približno 25 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Ob morju bo bolj jasno, neviht tam ne bo.
Jutri bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno in pogosto megleno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše popoldne. V visokogorju bo v začetku pihal rahel zahodnik, ki se bo popoldne nekoliko okrepil in se obrnil v severozahodno smer, v sredogorju pa bo pihal rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne še pretežno oblačno, ponekod tudi megleno z občasnimi padavinami, čez dan pa se bo jasnilo. V sredogorju bo pihal rahel, v visokogorju pa šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. julij:
6.7.1950
Zadnji zelo vroč dan v najmočnejšem vročinskem valu od začetka meteoroloških meritev pri nas. V Kopru so izmerili 35,8 stopinj C, na Bledu 35,7 stopinj C, v Murski Soboti 34,8 stopinj C in v Ratečah 33,2 stopinj C.

6.7.1957
Po skoraj natanko sedmih letih zopet izjemno močan vročinski val, v nekaterih krajih so bile izmerjene rekordne temperature. V Tolminu se je segrelo do 38,5 stopinj C, v Radečah s 37,8 stopinj C ni bilo dosti hladneje, v Cerknem so izmerili 36,9 stopinj C, v Ilirski Bistrici 36,6 stopinj C ter v Bovcu in Postojni 35,9 stopinj C.

6.7.1962
Jutro je bilo v veliko krajih v vzhodnem delu Slovenije najhladnejše julijsko po letu 1950. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu in v Gornjem Gradu so izmerili 2,3 stopinj C, v Slovenskih Konjicah se je temperatura spustila do 3,8 stopinj C, na Bizeljskem do 4,3 stopinj C in v Lendavi do 4,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bay of Plenty | cottage bing