Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.7.2016

Vremenska napoved - 5. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 5. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.7.2016Popoldne bo v začetku pretežno jasno, sredi popoldneva se bo na severnem delu države nekoliko nebo pooblačilo in zlasti na Gorenjskem ob meji z Avstrijo bo proti večeru možna kakšna nevihta. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal južni veter, v Slovenski Istri pa zahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 stopinj Celzija.
Preko noči bo spremenljivo oblačno, možne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, verjetnejše bodo sredi dneva in popoldne. Ob morju bo jasno in suho. Na Primorskem bo ponovno zapihala rahla burja, drugje po Sloveniji pa popoldne severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, v osrednjem delu države pa bo nekaj nizke oblačnosti. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Tudi v petek bo jasno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. julija 2016

Nad jugozahodno in srednjo Evropo bo v soboto in nedeljo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo nekoliko oslabelo. V ponedeljek nas bo oplazila neizrazita vremenska motnja. V torek bomo še pod vplivom šibkega anticiklona, za sredo pa kaže na izrazitejšo hladno fronto. Nad našimi kraji se bo zadrževal precej topel zrak.

V soboto in nedeljo bo jasno, vročina se bo stopnjevala. V ponedeljek bo ponovno več možnosti za krajevne nevihte. V torek bo predvidoma še jasno in suho, v sredo pa bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, zlasti v krajih severno od nas pa bo postopno več oblačnosti in v Alpah bodo posamezne nevihte.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Ob morju bo bolj jasno, neviht tam ne bo.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno, čez dan pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah ni izključena kakšna popoldanska nevihta. V visokogorju bo pihal rahel zahodni veter, v sredogorju pa šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno in pogosto megleno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše popoldne. V visokogorju bo v začetku pihal rahel zahodnik, ki se bo popoldne nekoliko okrepil in se obrnil v severozahodno smer, v sredogorju pa bo pihal rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. julij:
5.7.1950
V večjem delu Slovenije višek najmočnejšega vročinskega vala z rekordno visokimi temperaturami od začetka meteoroloških meritev; v nekaterih krajih se je segrelo nad 40 stopinj C! V Murski Soboti je bila najvišja dnevna temperatura 39,8 stopinj C, v Celju 39,4 stopinj C, v Novem mestu 38,2 stopinj C, v Ljubljani 37,6 stopinj C, v Žireh 37,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 36,8 stopinj C. Še bolj vroče je bilo v nekaterih krajih v osrednji in jugovzhodni Sloveniji - ob 2. uri popoldne so v Črnomlju izmerili 40,6 stopinj C (uradno najvišja izmerjena temperatura zraka v Sloveniji), v Laškem 40,0 stopinj C in v Radečah 38,9 stopinj C.

5.7.1965
Ob 7. uri zjutraj so na številnih meteoroloških postajah zabeležili dosedaj najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu juliju. Največ padavin, 183 milimetrov, so namerili v Borovnici pri Vrhniki; v Hotedršici in na Pokojišču, prav tako blizu Vrhnike, je padlo 160 milimetrov, v Ravniku na Nanosu 157 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 144 milimetrov, v Ložah pri Vipavi 142 milimetrov ter v Komnu na Krasu 133 milimetrov padavin.

5.7.2007
Na Kredarici so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, kar je največ v mesecu juliju od začetka meritev leta 1955.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gyeongju | gora