Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.7.2016

Vremenska napoved - 4. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 4. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 4. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.7.2016Popoldne bo pretežno jasno, občasno bo tudi več oblačnosti. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, burja na Primorskem bo oslabela. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo precej jasno. Zvečer bo na severnem delu države več oblačnosti in nastane lahko kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Ob morju bo v glavnem brez padavin. Do večera bodo padavine ponehale. Prehodno se bo v notranjosti Slovenije ponovno nekoliko ohladilo. V četrtek bo ponovno jasno in topleje, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. julija 2016

Nad južno in srednjo Evropo bo v glavnem vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna nekoliko oslabelo, še bolj pa v torek. Od zahoda bo postopno dotekal vse toplejši zrak.

V drugi polovici tedna bo v glavnem jasno, vročina se bo stopnjevala, verjetnost za vročinske nevihte pa bo majhna. Prihodnji torek se bo od zahoda predvidoma bližala hladna fronta.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno. Po nekaterih kotlinah bo zjutraj megla. Burja ob severnem delu Jadrana bo oslabela.
Jutri bo jasno. Burja ob severnem delu Jadrana bo dopoldne ponehala. Zvečer bodo v Alpah posamezne nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v Julijskih Alpah ni izključena kakšna popoldanska ploha. V visokogorju bo pihal rahel do zmeren zahodni do severozahodnik, v sredogorju pa v začetku šibak do zmeren veter vzhodnih smeri, ki bo čez dan oslabel in se obračal v južno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, čez dan pa bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, zvečer v Julijskih Alpah ni izključena kakšna popoldanska nevihta. V visokogorju bo pihal rahel zahodnik, v sredogorju pa šibak jugovzhodni veteri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. julij:
4.7.1989
Tretjega meseca junija popoldne in v noči na četrti mesec julij je v nekaterih krajih na Štajerskem in Dolenjskem v močnih nalivih padlo preko 100 milimetrov padavin, do 5. julija zjutraj celo več kot 150 milimetrov. Na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici so do 4. julija zjutraj v enem dnevu izmerili 123 milimetrov, v Gornjem Lenartu pri Brežicah 122 milimetrov, na Bizeljskem 110 milimetrov in v Žetalah v Halozah 107 milimetrov padavin. V 48 urah so največ padavin, 153 milimetrov, izmerili na Pragerskem; v Črešnjevcu je padlo 151 milimetrov, v Žetalah 146 milimetrov in v Topli na Koroškem 144 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Paternoster | formenton