Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.7.2016

Vremenska napoved - 30. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 30. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.7.2016Popoldne bo jasno, proti večeru lahko zlasti v severozahodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno in vroče, popoldne bo zlasti v severni Sloveniji nastalo nekaj vročinskih neviht, v noči iz nedelje na ponedeljek pa bodo plohe in nevihte zajele večji del države. Zjutraj bodo najnižje temperature od 16 do 21, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, popoldne se bo od zahoda postopno nebo zjasnilo. Ohladilo se bo, na Primorskem bo pihala rahla burja. V torek bo v glavnem jasno in topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. avgusta 2016

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Predvidoma v soboto nas bo hitro prešla vremenska fronta.

Od srede do petka bo jasno in vroče. V soboto bo ob prehodu fronte nekaj neviht, ob začetku prihodnjega tedna bo znova suho in nekoliko bolj sveže.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Zlasti v Alpah bodo popoldne posamezne nevihte.
Jutri bo v glavnem jasno, v Alpah bodo popoldne vročinske nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Čez dan se bodo razvili kopasti oblaki in proti večeru na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank ni izključena kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 11 stopinj Celzija.


Jutri bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bo nastalo nekaj ploh in neviht, padavine se bodo pojavljale tudi v noči iz nedelje na ponedeljek. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov približno 11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. julij:
30.7.2005
Jutro je bilo neobičajno toplo, čez dan je bilo zlasti na Primorskem zelo vroče. V Lendavi temperatura do jutra ni padla pod 21,9 stopinj C, v Mariboru, v Velikih Dolencih na Goričkem, na Lisci (943 m) in na Letališču Portorož pa se je ohladilo le do 21,5 stopinj C. Najvišja dnevna temperatura je bila uradno zabeležena na Slapu pri Vipavi, 36,0 stopinj C; v Metliki so namerili 35,2 stopinj C, na Letališču Portorož 34,6 stopinj C ter v Postojni 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Izuhara | marmolada bing