Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.7.2016

Vremenska napoved - 28. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 28. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.7.2016Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod nastala megla. Zlasti v višjih predelih zahodne in južne Slovenije bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, na Primorskem do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo jasno in vroče. Zlasti v višjih predelih severne in severozahodne Slovenije bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. avgusta 2016

V ponedeljek bo naše kraje dosegla hladna vremenska fronta. Za njo se bo nad območjem Alp krepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto se ponovno nakazuje prehod hladne vremenske fronte.

V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Nekoliko se bo ohladilo. Od srede do petka bo ponovno bolj stabilno s temperaturami približno 30 stopinj Celzija. V soboto se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.
Jutri bo v glavnem jasno. Zlasti v hribovitem svetu Alp in Dinarskega gorstva bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo pojavljale tudi že v jutranjem in dopoldanskem času. Občasno bo megleno. V visokogorju bo pihal rahel jugozahodni, v sredogorju pa severovzhodnik. Veter se bo ob nevihtah lahko prehodno okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo delno jasno. Čez dan bo rasla kopasta oblačnost, vrhovi bodo občasno lahko tudi v megli. Popoldne bodo nastale posamezne vročinske nevihte. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. julij:
28.7.1983
Ponovno je bilo zelo vroče, vendar se je težišče vročinskega vala premaknilo v vzhodno Slovenijo. V Metliki se je segrelo do 37,5 stopinj C, na Bizeljskem so izmerili 37,0 stopinj C, v Celju 36,8 stopinj C, v Ljubljani 36,7 stopinj C, v Gornji Radgoni 36,2 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem 33,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wando | izlet