Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.7.2016

Vremenska napoved - 27. julij 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > julij > 27. 7. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 27. julij 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.7.2016Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 31 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo v glavnem jasno, zlasti v višjih predelih zahodne in južne Slovenije bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. julija do 5. avgusta 2016

V nedeljo bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo naše kraje dosegla hladna vremenska fronta. Za njo se bo nad območjem Alp ponovno krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo jasno in vroče, zvečer bodo zlasti na severozahodu še možne posamezne nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Nekoliko se bo ohladilo. V torek bo še nestanovitno vreme, od srede naprej do konca tedna pa bo ponovno bolj stabilno. Najvišje temperature bodo malo pod 30 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno s krajevnimi plohami ali nevihtami. Jutri bo bolj oblačno, plohe in nevihte bodo nekoliko pogostejše.


Gorski svet
Danes dopoldne bo delno jasno. Čez dan bo rasla kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo v megli. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Veter bo v glavnem šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo pojavljale tudi že v jutranjem in dopoldanskem času. Občasno bo megleno. V visokogorju bo pihal rahel jugozahodni, v sredogorju pa severovzhodnik. Veter se bo ob nevihtah lahko prehodno okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. julij:
27.7.1983
V višje ležečih predelih so zabeležili najvišjo temperaturo od začetka meritev in tudi v nekaterih krajih drugje je bilo izjemno vroče. Na postaji Stara Fužina v Bohinjski dolini se je živo srebro povzpelo na 37,7 stopinj C, na Vrhniki na 37,6 stopinj C, v Ljubljani na 37,1 stopinj C, v Ratečah na 36,1 stopinj C in v Babnem Polju na 34,5 stopinj C. Na postaji na Krvavcu (1740 m) so zabeležili edini vroč dan dosedaj, ogrelo se je na 30,0 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, so izmerili rekordnih 21,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oryukdo | waterfall bing